Neşriyat nedir demektir? Neşriyat hangi anlamda kullanılır?

Neşriyat nedir demektir? Neşriyat hangi anlamda kullanılır?
Neşriyat ne demek? Neşriyat hangi anlamlarda kullanılmaktadır? Neşriyat nedir? Arapçadan dilimize geçen Neşriyatın sözlük anlamı nedir? Neşriyat "yayın" demek olabilir mi? Kitaplar, dergiler, gazeteler neşriyat mıdır? Ayrıntılar haberimizde.

Neşriyat ne demek?

Soruya baktığınızda gayet basit görünse de şöyle çevremizde bir kaç kişiye sorduğumuzda şaşıracaksınız. Çünkü ben de şaşırdım hatta habercilerin tanımıyla şoke oldum! Neşriyatın ne demek olduğu çevremdeki 6 arkadaşıma üst üste sorduğumda maalesef bilmiyorum cevabını aldım.
Neşriyat en öz tanımıyla yayın demektir. Basılan tüm yazılı içeriğe neşriyat diyebiliriz. Kitaplar, dergiler, gazeteler hep neşriyat kelimesinin örneklerini içerir.
 
Neşriyat Arapça dilinden hayatımıza girmiştir.

Neşriyat iki anlamda kullanılır;

1. basılıp satışa çıkarılan gazete, dergi, kitap gibi okunacak nesne.
2. radyo yada televizyon aracılığıyla halka sunulan, duyurulan, iletilen şey.

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.