Öğretmenlerimize neden saygı duymalıyız

Öğretmenlerimize neden saygı duymalıyız
Öğretmenlerimize neden saygı duymalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Öğretmenler, emek veren kişilerdir. Öğrencileriyle kendi çocukları gibi ilgilenirler. Bilginin değerini emek vererek yaşarlar. Bilgiyi öğrenmek, insanı hayata alıştırmak, insana hayatı öğretmek dünyadaki en anlamlı faaliyettir. Bu nedenle öğretmenlerin öğrencilerin hayatında ve toplumda yeri çok ayrı ve saygındır.

Öğretmenlerimize bize vakit ayırdıkları, sabırla bize tahammül ettikleri, bize bilmediklerimizi öğrettikleri için sevgi ve saygı duymalıyız. Bütün zamanlarını önce bizi korumak, kollamak, sonra yetiştirmek için harcayan öğretmenlerimize karşı ne yapsak haklarını ödememiz mümkün olmaz. Bu nedenle sevgi ve saygı davranışları içinde öğretmenlerimizin sözünden asla çıkmamamız ve onları üzmememiz gerekir.

Herkese olduğu gibi öğretmenlerimize karşı da saygıda kusur etmemeliyiz. Çünkü öğretmenlerimiz bizleri küçük yaşlardan itibaren eğitirler. Bizlere okuma yazma öğretirler, bizleri geleceğe hazırlarlar, zor zamanlarımızda bizlerin destekçisi olurlar, mutlu anlarımızda mutluluğumuzu paylaşırlar. Bizlere her daim yol gösterip örnek olan öğretmenlerimiz, yaşça da bizlerden büyüktür. Bizlere vermiş oldukları her türlü emekten dolayı öğretmenlerimize saygı duymalıyız.

Kaynak:Eğitim Sistem

1102
563
580
65
57
101
156
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum