Operasyon Elemanı / Tur Operatörü ne iş yapar

Operasyon Elemanı / Tur Operatörü ne iş yapar
Yeni yerlere, yeni kültürlere meraklıyım diyorsanız, gidilecek ve görülecek yerleri planlayıp organizasyon yapma konusunda kendinize güveniyorsanız bu meslek sizi bekliyor.

Operasyon Elemanı/Tur Operatörü Yurtiçi ve yurtdışına spor, eğlence, sağlık, ibadet, bilimsel veya kültürel etkileşim amacıyla yapılacak gezileri planlayan ve düzenleyen kişidir.

Operasyon Elemanı /Tur Operatörü;

• Turistlerin katıldığı, yurt dışında ya da yurt içinde günübirlik veya gecelemeyi kapsayan turlar düzenler,
• Türkiye’den başka ülkelere veya başka ülkelerden Türkiye’ye kara, deniz ve hava ulaşım araçları ile gruplar hâlinde yapılacak gezilerin biletlerini satar, sattırır,
• Ulaşım araçlarını kiralar, kara, hava, deniz araçlarıyla turistlerin getirilme ve götürülme hizmetlerini düzenler,
• Yalnız veya grup hâlinde gelen turistlerin giriş kapıları ve kalacakları konaklama tesisleri ile turistik hizmet üniteleri arasında her türlü nakil aracıyla nakledilmesine ilişkin hizmetleri yapar veya yaptırır,
• Konaklama, sağlık tesisleri, eğlence yerleri ve spor gösterilerinde yer ayırtır,
• Turistlere döviz mevzuatı, gümrük işlemleri, pasaport, vize ve seyahatleriyle ilgili işlemlerde yardımcı olur, karşılama ve ağırlama hizmetlerini yerine getirir ve biletlerini sattığı bütün işletmelerin hizmetleriyle gezi plan ve programına ait bilgi verir,

Operasyon Elemanı/Tur Operatörü olmak isteyenlerin, başkalarıyla iyi iletişim kurabilen, pratik çözümler üretebilen, yaratıcı, ikna yeteneği yüksek, araştırmacı ve girişimci, yöneticilik özelliklerine sahip, dikkatli, ayrıntıları algılayabilen, hesaplama yeteneği yüksek, yabancı dil bilen, bir işi planlayıp uygulamaya koyabilen kişiler olması gerekir. Operasyon Elemanları/Tur Operatörleri genellikle büro ortamında çalışırlar. Çalışma saatleri düzenlidir. Çalışmalarını zamana bağlı olarak yürüttükleri için stres altında kalabilirler. Çalışırken Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileriyle, turistlerle, turist rehberleriyle, otobüs-uçak şirket elemanlarıyla iletişim hâlindedirler.

Operasyon Elemanı/Tur Operatörü mesleğinin eğitimi mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının/kurumlarının konaklama ve seyahat hizmetleri alanı Operasyon dalında verilmektedir.

Operasyon Elemanı/Tur Operatörü, turizm sektöründe, seyahat acentesi bürolarında, otel, motel, tatil köyü ve benzeri kurumların ön bürolarında çalışabilir veya kendi iş yerlerini açabilirler. Teknolojinin ilerlemesi, ulaşım olanaklarının artmasına yol açmıştır. Bu da insanlarda çeşitli bölgeleri ve ülkeleri gezip görme isteğini artırmaktadır. Yurt içinde çeşitli amaçlarla seyahat eden insanların sayısının artmasının yanında yurtdışından da birçok insanın gezip görmek amacıyla ülkemize gelmesi bu meslekte istihdam olanağını artırmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Enformasyon Memuru
  • Turist Rehberi
  • Otel Yöneticisi

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.