Optisyen ne iş yapar

Optisyen ne iş yapar
Optik gereçlerin hazırlanması, uyarlanması, hasta ya da müşterilerinihtiyaç ve tercihlerine uygun seçimler yapmalarına yardımcı olunmasıişlemlerini profesyonel olarak yapmak ister misiniz? Cevabınız evet isemesleğe ait açıklamaları mutlaka okumalısınız

Optisyen göz doktoru tarafından tanısı konmuş hastalara, reçetelerine göre görme bozukluklarının giderilmesi veya hafifletilmesi için kullanılan optik gereçleri (gözlük, kontakt lens vb.) hazırlayan ve uygulayan kişidir.

Optisyenler;

• Göz doktoru tarafından verilen reçeteyi inceler,
• Gözlük camlarını reçeteye uygun olarak hazırlar,
• Camları kişiye uygun çerçeveye takar ve göze uyumunu kontrol eder,
• Gerektiğinde bilgisayarlı görme kontrolü yapar (Yasal izin almak koşuluyla).

Optisyen olmak isteyenlerin fizik ve biyoloji konularına, özellikle fiziğin optik (ışık) konusuna ilgi duyan, el ve parmaklarını eşgüdümlü kullanma becerisi olan, estetiğe önem veren, dikkatli, sabırlı ve sorumluluk sahibi kişiler olması beklenir. Meslek genellikle temiz, gürültüsüz, kokusuz, tozsuz bir ortamda icra edilmektedir. Çalışma saatleri düzenlidir.

Mesleğinin eğitimi, meslek yüksekokullarının Optisyenlik bölümünde verilmektedir.

Göz rahatsızlıkları ve bunların çözüm yolları gözlükçülüğü geçerli ve zorunlu kılmaktadır. Ülke nüfusunun sürekli bir şekilde artması, mesleği gelecekte de önemli bir istihdam alanı olarak ortaya çıkarmaktadır. Ülkemizin coğrafi konumu nedeniyle özellikle yaz aylarında fazla güneş altında kalınması optik gözlükçülüğün yanında filtreli güneş gözlüğü piyasasının da doğmasına neden olmuştur. Bu da istihdamı olumlu yönde arttırmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Gözlükçü (Fenni Gözlükçü)
  • Sağlık Memuru
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 3254.02
Meslek Adı : Optisyen
M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Sağlık İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Sağlık İle İlgili Diğer Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Birim Grubu : Optisyenler
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.