Orman mühendisi ne iş yapar

Orman mühendisi ne iş yapar
Açık havada ormanlara ilişkin plan ve projelerde görev yapmaktan hoşlanacağınızı düşünüyorsanız bu mesleği incelemenizi öneriyoruz.

Orman Mühendisi, orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda çalışan kişidir.

Orman Mühendisleri;

• Orman alanlarını saptar, orman alanı haritası yapar,
• Orman sahalarında verimliliği artırmak için incelemeler yapar ve yeşil alan olarak ayrılan yerleri milli park, doğa koruma alanları vb. yapmak için arazi ölçümü yapar, plan hazırlar,
• Toprağın cinsi ve yerin coğrafi özelliğine göre dikilecek fidan cinsi ile miktarı ve fidan dağılımını tespit eder,
• Dikim yapılacak arazinin jeolojik durumuna göre ağaç dikim çukurları hazırlatır, ağaç hastalıklarına ve orman yangınlarına karşı önlem alır,
• Ormanın gerekli bakım işlemlerini yaptırır, orman yaban hayvanlarını korur ve üremesi için gerekli planları yapar.

Orman Mühendisi olmak isteyenlerin, plan yapma ve uygulama gücüne sahip, biyolojiye ilgili, açık havada çalışmaktan hoşlanan kişiler olması gerekir. Orman Mühendisleri proje çalışmaları dışındaki görevlerini genellikle açık havada yürütürler. Bunun için orman alanlarında oturmak zorunluluğu olabilir.

Mesleğin eğitimi üniversitelerin Orman Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

Orman Mühendislerinin yoğun olarak görev aldıkları sektör kamu sektörü olup çoğunlukla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Orman Köy İlişkileri Genel Müdürlüğünde çalışabilirler. Karayolları Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşlerinde çevre düzenlenmesinde, baraj havzalarının düzenlenmesinde ve belediyelerde yönetici olarak görev alabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Orman Endüstri Mühendisi
  • Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi
  • Peyzaj Mimarı (Bahçe Mimarı)
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 2132.21
Meslek Adı : Orman Mühendisi
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)
M. Birim Grubu : Çiftçilik, Ormancılık Ve Su Ürünleri Danışmanları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans

Kaynak:Eğitim Sistem

6
2
3
1
8
54
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.