Otel Resepsiyoncusu (Otel Resepsiyoncusu) ne iş yapar

Otel Resepsiyoncusu (Otel Resepsiyoncusu) ne iş yapar
İnsanlarla olan iletişiminize güveniyor, planlı ve koordineli çalışmayı seviyorsanız bu mesleğe ait açıklamaları okumanızı öneririz.

Otel ve benzeri konaklama tesislerinde kalmak için gelen müşterileri kabul ederek, rezervasyon, kayıt, oda, bagaj, hesap, ücret tahsili, mesaj ve haberleşme işlemlerini yapan, konuklara otel içi ve dışı faaliyetler hakkında bilgi veren kişidir.

Ön Büro Elemanı (Otel Resepsiyoncusu);

• Otele başvuruda bulunan müşterileri karşılar, tanıtıcı bilgiler verir,
• Müşterileri kalacakları oda konusunda bilgilendirir ve kalacakları odanın anahtarını verir,
• Otelde kalmak isteyen müşteriler için giriş formu düzenler,
• Polis defterine müşterinin kimliği ile ilgili bilgileri yazar ve konaklama belgesi düzenler,
• Telefonla veya yazı ile alınan başvuruların kayıtlarını tutar, yerlerini ayırır,
• Müşterilerin oda hizmetleriyle ilgili sorunlarıyla ilgilenir
• Müşterilere gelen mesajların, postaların dağıtımını yapar.
• Müşterileri istedikleri saatte uyandırır, yatak sayısını tespit ederek yönetime bildirir,
• Müşterilerin para, kıymetli evrak, değerli eşya vb. emanetlerini saklamak üzere alır ve bunları ilgili formlara kaydeder, yabancı konukların kambiyo işlemlerine yardımcı olur,
• Otelden ayrılan müşterilerin hesaplarını tahsil eder ve fatura düzenler.

Ön Büro Elemanı (Otel Resepsiyoncusu) olmak isteyenlerin, insanlarla iyi iletişim kurabilen, onların istek ve duygularını anlayabilen, sakin, saygılı, ikna gücü yüksek, doğru diksiyon ve fonetik bilgisi olan, küçük ayrıntıları algılayabilen, güvenilir, güçlü bir belleğe sahip, dikkatli, temiz, titiz ve düzenli kişiler olması gerekir. Ön Büro Elemanları (Otel Resepsiyoncusu) otel veya motellerin giriş bölümlerinde daima göz önünde görev yaparlar. Müşterilerle, otel personeliyle, seyahat acenteleriyle etkileşimde bulunur. Ön Büro Elemanları (Otel Resepsiyoncusu) hafta sonunda, yaz tatillerinde ve mevsimlik çalışabilirler. Çalışma saatleri genellikle vardiya usulüdür.

Mesleğin eğitimi mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının/kurumlarının konaklama ve seyahat alanı Ön Büro dalında verilmektedir. Mesleki eğitim merkezlerinde yeterli sayıda müracaat olması durumunda konaklama ve seyahat alanı Ön Büro dalında mesleğin eğitimi verilmektedir. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı turizm eğitim merkezlerinde (TUREM) de kurs açılmaktadır.

Ön Büro Elemanları (Otel Resepsiyoncusu) otellerde, konaklama merkezlerinde, misafirhanelerde, tatil köylerinde çalışırlar. Turizmin gelişmesine bağlı olarak çalışma alanı oldukça geniştir. Özellikle tatil bölgelerinde nitelikli personelin çalışma imkânı oldukça geniştir. Turizm bölgelerinde özellikle yaz ve kış turizmine yönelik yerlerde mevsimlik olarak çalışma olanağı bulunmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Sekreter
  • Seyahat Bürosu Memuru

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.