Özel Harekat Polisi maaşları ne kadar?

Özel Harekat Polisi maaşları ne kadar?
2016 yılında özel harekat polisi (PÖH) maaşları ne kadar? Özel harekat polisi ne kadar maaş alıyor? Özel harekat polisleri ne kadar para kazanıyorlar? Özel harekat polisi olursam ne kadar maaş alırım? Özel harekat polisi maaşı hesaplaması .....

1993 yılında kurulan Emniyetin en gözde birimlerinden birisi olan Özel Harekat Polisleri yani halk arasında bilinen ismiyle PÖH ülkemizin gurur kaynağı olmaya devam ediyorlar. Gerek PKK ve diğer terör örgütleri ile sıcak çatışmalarda aldıkları başarılı sonuçlar ile gündemden düşmeyen ve tabir yerindeyse teröristlerin korkulu rüyası haline gelen Özel Harekat Polisleri ile ilgili daha önceki yazımızda özel harekat polisi nasıl olunur detaylarıyla anlatmıştık.  Bu haberimizde de seçkin kişilerden oluşmuş bu birlikte görevli özel harekat polisleri maaşları ne kadar anlatacağız.

Özel Harekat Polisi Maaşları Ne Kadar?

Öncelikle yanlış bilinen bir konuya değinmek istiyorum. Polis maaşı hesaplaması yapılırken özel harekat polisi, çevik kuvvet polisi ya da doğuda görev yapan polis, batıda görev yapan polis şeklinde maaş hesaplaması yapılmamaktadır. Normal bir polisin almış olduğu maaş ile özel harekat polisinin maaşı aynıdır. Ancak almış oldukları görev tazminatı farklıdır. Bu sebepten dolayı ay sonu hesaplarına yatan maaşlarında farklılıklar gözlenmektedir. Örneğin batıda görev yapan bir polis memuru görev tazminatı olarak 100 TL alırken, doğuda görev yapan bir polis memuru 400-500 TL arası bir miktarda görev tazminatı almaktadır. Bu miktar özel harekat polislerinde ortalama 1000 TL’dir. 2016 yılı rakamlarıyla bir özel harekat polisinin maaşı, normal polis memuru maaşı artı 1000 TL olarak hesaplayacağız. Normal bir polis memuru 3425 TL almaktadır. Bunun üzerine 1000 TL’de görev tazminatı eklediğimizde bir özel harekat polisinin maaşının 4500 TL ile 5000 TL arasında değişen bir miktara tekabül ettiğini görmekteyiz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.