Pembe renkli çiçekler

Pembe renkli çiçekler
Pembe renkli açarak bahçenizi güzelleştiren çiçekler nelerdir? Pembe çiçeklerin isimleri ve bakımları hakkında kısaca bilgi.

Pembe Renkli Çiçekler

Kamelya Camellia - Şubat-mayıs aylarında çiçeklidir. Yarı gölge sever. Funda toprağı ve çiçekli bitkiler toprağı kanşımında sağlıklı gelişir.

Klematis Clematis - Soğuk iklim sever. Güneşte mutlu olur, rüzgardan korunmak ister. Gübreli ve kumlu topraklarda sağlıklı gelişir.

Lunaria annua - Brassicaceae ailesindendir. ilkbahar sonlanna doğru, mora yakın pembe renginde çiçekler açar. 90 santimetre kadar boylanır.

Yüksük otu Digitalis - Plantaginaceae ailesindendir. Bordür bitkisi olarak kullanıldığında ilgi çekicidir. Yaz aylannda hızlı büyüme yapar.

Lupinus - Güneşli bölgeleri sever. Asitli, kumlu, geçirgen topraklarda iyi gelişim gösterirler. Yaz aylarında toprağının nemli tutulması gerekir.

Karanfil Dianthus - Her tür iklimde yetişir. Nisan-ekim çiçeklenir. 10-150 santimetre boylanır. Kış aylarında yapılan budamayla kendini yeniler.

Açelya Azalea - Soğuk ve yan gölge sever. Güneşe dayanıklılığını yapraklarından anlayabilirsiniz; yaprakları küçükse, ışığa dayanıklıdır.

Begonvil Bougainvillea - Güneşi sever. Ilıman iklimde sağlıklı gelişir. Yazın çiçeklenir. Asitli toprak hariç tüm toprak çeşitlerinde yetişir.

Şakayık Paeonia - Nemli, geçirgen topraklan sever. 50-200 santimetre arasında yayılır. Güneş ya da yan gölge bir yer onun için idealdir.

Sardunya Pelargonium - Nisan-kasım döneminde çiçeklenir. Rüzgarsız, bol güneşli yerlerde mutlu olur. Senede bir kesilip kısaltılmalıdır.

Küpe Fuchsia - Mayıs-ekim aylannda çiçeklenir. Aydınlık bir alana, yaz boyunca dikebilirsiniz. Funda toprağında sağlıklı büyür.

Siklamen Cydamen - Yarı gölge ya da gölge alanlarda yetişir. Rutubetli toprak ve serin ortam sever. Mayıs ayına kadar açmaya devam eder.

Zakkum Nerium oleander - Yaz başından ekim ayına kadar açmaya devam eder. Hafif rutubetli toprakları ve aşırı güneşli alanlan çok sever.

Lale Tulips - Işığı değişen, rüzgar almayan bir alana dikin. Bol su ister. Çiçekleri, katmerli, sade, tırtıklı ya da top şeklinde olabilir.

Yer minesi Verbena - Hazirandan ekime kadar çiçeklenir. Yapraklan suya hassastır. Kış aylannda bitkinizi serin ve aydınlık bir yere alın.

Funda Erica - Fazla su istemez. Toprağının hafif nemli kalması yeterlidir. Güneşi sever, soğuğa dayanıklıdır. Dört mevsim dikimi yapılır.

Kaynak:Eğitim Sistem

8
10
7
4
3
5
19
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.