Peygamber kıssası ifadesi sizde ne çağrıştırıyor

Peygamber kıssası ifadesi sizde ne çağrıştırıyor
Peygamber kıssası ifadesi sizde ne çağrıştırıyor, peygamber kıssalarından hangilerini biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kıssa kelimesi sözlükte olay ya da hikaye anlamındadır. Türkçede bolca kullanılan kıssa sözcüğü atasözlerinde karşımıza çıkmaktadır. Bunlara en büyük örnek olarak “kıssadan hisse” atasözü gösterilebilir. Bu atasözü bir hikayeden ya da olaydan ders çıkarmak olarak kullanılmaktadır.

Dinde kıssa kelimesi ise peygamberlerin başına gelmiş olaylardırKur’an-ı Kerim’de geçen kıssalar ise peygamberlerin başından geçen olaylardan insanların ders almaları içindir.

Kur’an-ı Kerim’de kıssaların anlatılma amacı, insanların bu olaylardan ibret ve ders almalarıdoğru yolu bulmalarıgüzel huy ve karakter edinmeleridir.

 Kur’an-ı Kerim’de Hz. Adem, Hz. İbrahim, Hz. İsmail ve diğer peygamberlerin başından geçen olaylar anlatılmıştır. Bu olaylar kutsal kitabımızda ders ve öğüt veren bir dil ile anlatılmıştır. Kur’an’da sadece peygamberler hakkındaki kıssalar değil toplumlar ve geçmiş hakkındaki kıssalar da anlatılmaktadır.

Hz. Yusuf’un kıssası en uzun ve en dikkat çekendir. Bu kıssada şöyle buyrulmaktadır;

“Sana bu Kur’an’ı vahyetmekle kıssaların en güzelini anlatıyoruz. Hâlbuki daha önce sen bunlardan habersiz idin.” (Yusuf,3)

Kur'an-ı Kerimde Anlatılan Kıssalar

  • Hz. Nuh (a.s.)
  • Hz. Hud (a.s.)
  • Hz. İbrahim (a.s.)
  • Hz. Yusuf (a.s.)

Kaynak:Eğitim Sistem

10
1
30
0
1
4
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.