Plastik sanatlar teknisyeni ne iş yapar

Plastik sanatlar teknisyeni ne iş yapar
Varlıkların çok boyutlu tasarlanarak somutlaştırmasında görev almakistiyorsanız bu mesleği incelemeden geçmeyin.

Plastik Sanatlar Teknisyeni, bir olay, düşünce veya duyguyu iki veya üç boyutlu olarak tasarlayan ve bunu resim ve heykel gibi sanat alanlarına uyarlayan sanatçılara yardım eden kişidir.

Plastik Sanatlar Teknisyeni;

• Üç boyutlu tüm şekillerin tasarım ve uygulama çalışmalarında bulunur,
• Tam oyma, rölyef-kabartma tasarım ve uygulamalarında bulunur,
• Çeşitli resim teknikleri ile dekoratif ve özgün resimler yapar.
• Makinenin düzenli çalışıp çalışmadığını kontrol eder, ürünün renk, şekil, ölçü, yüzey kalite, sertlik kontrollerini yapar, makinenin manuel, yarı otomatik, nihai gramaj, ful otomatik ayarlarını, baskı zamanını, soğuma zamanını ayarlar,
• Seri üretimde makinenin çalışmasını kontrol eder, kalıplanan ve makineden çıkan ürünün üzerindeki fazlalıkları temizler, artık plastik malzemeyi yeniden işleme hazırlamak üzere öğütür, üretim sonunda ocağı boşaltır.

Bu mesleği yapacak kişilerin el becerisi gelişmiş, tasarım yeteneğine sahip, şekiller arasındaki fark ve benzerlikleri algılayabilen, yeniliklere ve farklı kültürlere açık kişiler olması gerekir. Plastik Sanatlar Teknisyenleri genellikle büro, atölye gibi kapalı ortamlarda çalışırlar. Birinci derecede malzemeyle ilgili olup çalışırken meslektaşları, iç mimarlar, grafikerler, tasarımcılar, desinatörler, dekoratörler, seramikçiler, ressamlar ve doğrudan müşterilerle ilişkide bulunurlar. Çalışma gün ve saatleri düzensizdir.

Mesleğin eğitimi, mesleki ve teknik liselerin Sanat ve Tasarım alanı Plastik Sanatlar dalında verilmektedir.

Plastik Sanatlar Teknisyeni, seramik, heykel ve tasarım atölyelerinde, iç mimarlıkla ilgili bürolarda, mobilya tasarım ve imalatı yapan iş yerlerinde ve resim atölyelerinde çalışmaktadırlar. Kendi iş yerlerini de açabilmektedirler. Bu bölüme alınan öğrenci sayısının az olması da iş bulmayı kolaylaştıran unsurlardan biridir. Kendini yetiştirmiş, sanatsal yetenek ve yaratıcılık özelliğine sahip meslek mensupları iş piyasasında oldukça iyi bir yer edinmişlerdir.

Benzer Meslekler;

  • Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Grafik Tasarımcısı
  • Restorasyon Teknisyeni
  • Seramik Teknisyeni

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 3435.07
Meslek Adı : Plastik Sanatlar Teknisyeni
M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Hukuk, Sosyal, Kültür Ve Benzeri Alanlar İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Sanat, Kültür Ve Mutfak İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Birim Grubu : Diğer Sanat Ve Kültür İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi) 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.