Polimer mühendisi ne iş yapar

Polimer mühendisi ne iş yapar
Plastik ve kauçuk gibi malzemelerin tasarımını ve üretimini ilgi çekicibuluyorsanız bu mesleğe ait açıklamaları okumalısınız.

Polimer Mühendisi, plastik ve kauçukların üretim yöntemleriyle kimyasal ve fiziksel özelliklerini inceleyen, kimyasal yapılarıyla mekanik özellikleri arasındaki ilişkiyi araştıran, plastik ve kauçuk malzemelerin tasarımı, üretimi, geliştirilmesi, işlenmesi ve uygulama alanlarının belirlenmesi işlemini yapan kişidir.

Polimer Mühendisleri;

• Lastik ve plastik iş kollarıyla ilgili ürünlerin üretilmesini sağlar,
• Ham maddenin eriyik hâle gelmesi, belli bir akışkanlığa gelmiş ham maddenin bir kalıpta şekillendirilmesi, gerekirse pişirilmesi ve soğutulması sonrası nihai ürün elde edilmesi işlemlerini yapar.
• Plastik ve kauçuk malzemelerin tasarımı, üretimi, işlenmesi, geliştirilmesi, uygulanması işlemleriyle tüm bu aşamalar sırasında oluşabilecek teknik sorunların çözülmesi işlemlerini yapar,
• Üretimin istenen miktarda, zamanda ve kalitede gerçekleşmesini sağlar,
• Yeni teknolojilerin geliştirilmesiyle ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütür.

Polimer Mühendisi olmak isteyenlerin, sayısal düşünme gücüne sahip, fen bilimlerinde başarılı, kimyasal maddelere karşı alerjisi olmayan, iyi gözlem yapabilen, ayrıntılara dikkat eden kişiler olması gerekir. Bu kişiler tesislerde, Ar-Ge laboratuvarlarında, atölye ve depo benzeri büyük, kapalı iş yeri ortamlarında çalışmaktadırlar. Çalışma ortamlarında toz, gürültü ve koku olabilmektedir.

Mesleğin eğitimi yükseköğretim kurumlarının Mühendislik Fakültesi, Polimer Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

Polimer malzemeler, mühendislik malzemelerinin üretiminde, plastik ve kauçuk, uzay ve havacılık, savunma, silah, otomotiv, kozmetik, makine, tekstil ve ambalaj sanayiinde, bina iç ve dış tesisatlarında, yapıştırıcı ve oyuncak, hediyelik eşya üretiminde, tıpta ve eczacılıkta yaygın kullanım alanına sahiptir. Polimer Mühendisleri bu alanlardaki her türlü işletmenin araştırma, geliştirme ve kalite kontrol birimlerinde görev yapabilir veya bu birimlerde yönetici olarak çalışabilirler. Lastik ve plastik madde işleyen imalathane ve fabrika kurabilir, mesleki danışmanlık ve temsilcilik yapabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Kimya Mühendisi
  • Makine Mühendisi
  • Metalürji ve Malzeme Mühendisi
  • Malzeme Bilimi Mühendisi
Mesleğin Bilgileri
 
Meslek Kodu : 2145.11
Meslek Adı : Polimer Mühendisi Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)
M. Birim Grubu : Kimya Mühendisleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.