Pvc doğrama imalat ve montajcısı ne iş yapar

Pvc doğrama imalat ve montajcısı ne iş yapar
Konutlarda ısı ve ses yalıtımı sağlayanların neler yaptığını hiç merakettiniz mi? O zaman merakınızı gidermenin tam sırası.

PVC Doğrama-İmalat ve Montajcısı, plastik profil ve yardımcı malzemeden kapı, pencere, kepenk, sineklik gibi ürünlerin üretimi ve montajını yapan kişidir.

PVC Doğrama-İmalat ve Montajcısı;

• Müşteri ile görüşerek, yapılacak olan kapı ve pencerenin ölçüsünü alır, fiyat tespit ederek müşteriye bildirir,
• Malzeme listesini çıkarır,
• PVC pencereyi ve kapıyı standartlarına uygun ölçülendirip, şekillendirir, plastik malzemeyi atölyede istenilen ölçü ve ebatlarda keser, deler, ayarlar, kesilen parçaları birleştirir.
• Aksesuarları monte eder, sızdırmazlık kontrolünü yapar, yalıtım malzemesini yerleştirir,
• Hazırlanan ürünü kontrol eder, eksik ve aksaklıkları düzeltir, hazırlanan ürünün monte edileceği yere nakliyesini sağlar,
• Ürünü binalara monte eder, camı takar, izolasyon işlemi yapar, son kontrolünü yaparak ürünü müşteriye teslim tutanağı ile teslim eder.

Bu mesleği yapacak kişilerin, mekanik yeteneğe sahip, dikkatli ve sabırlı, tasarım ve çizim yeteneğine sahip kişiler olması gerekir. PVC Doğrama-İmalat ve Montajcılar genellikle atölyelerde çalışırlar. Çalışmanın büyük bölümü kapalı ortamda atölyede bir kısmı ise (ölçü alma ve montaj sırasında) atölye dışında inşaatlarda gerçekleşir. Çalışma ortamı gürültülüdür. Çalışırken makineler ve insanlarla iletişimde bulunurlar.

Mesleğin eğitimi, yeterli müracaat olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinde inşaat teknolojisi alanı PVC Doğrama-İmalat ve Montajcılığı dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir. Ayrıca, mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının İnşaat Teknolojisi alanı Cephe Sistemleri ve PVC Doğrama dalında da bu mesleğin eğitimi verilmektedir.

PVC Doğrama-İmalat ve Montajcıları genellikle özel sektöre ait atölyelerde çalışırlar. Daha önceleri ağaçtan yapılan kapı ve pencereler artık profilden, alüminyum doğramadan ve plastik doğramadan yapılmaya başlanmıştır. Bunlar içerisinden plastik doğramacılık hızla gelişmektedir. En temel ihtiyaçlarımızdan konut ihtiyacının her geçen gün artması sebebiyle bu meslek mensuplarına duyulan ihtiyaç da artmaktadır.

Benzer Meslekler

  • Alüminyum Doğramacı
  • Ahşap Doğramacı

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 8142.04
Meslek Adı : Plastik Doğramacı /PVC Doğrama-İmalat Ve Montajcısı
M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar
M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri
M. Grubu : Kauçuk, Plastik Ve Kağıt Ürünleri Makine Operatörleri
M. Birim Grubu : Plastik Ürünleri Makine Operatörleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim 

Kaynak:Eğitim Sistem

5
1
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.