Reprezant-İlaç tanıtım elemanı ne iş yapar

Reprezant-İlaç tanıtım elemanı ne iş yapar
Enerjik, aktif, müşteri odaklı, çözüm üreten ve organizasyon yapabilenilaçların tanıtımı işinden hoşlanan biriyseniz bu meslek tam size görediyebiliriz

Represant-İlaç Tanıtım Elemanı bir ilaç firması adına, firmaya ait (ruhsatlı) ilaçların tanıtımı ve pazarlamasıyla görevli kişidir.

Represant-İlaç Tanıtım Elemanı;

• Tanıtılacak ve pazarlanacak ilaçlar hakkında tüm bilgileri edinir,
• Ziyaret edeceği kamu ve özel kurum veya kuruluşlarını, eczane, hastane, aile sağlığı merkezini belirler,
• Belirlenen yerlere giderek tanıtacağı ilaçla ilgili katalog veya örnek mamulleri göstererek açıklamalarda bulunur,
• İlacın fiyatı ve kredi şartlarıyla fiyatlarda meydana gelebilecek değişiklikler hakkında görüştüğü kişilere açıklamalar yapar,
• Siparişler alır ve bunları çalıştığı firmaya gönderir,
• Yaptığı işlemler hakkında rapor yazar ve amirine iletir.

Reprezant-İlaç Tanıtım Elemanı olmak isteyenlerin, insanlarla kolay iletişim kurabilen, ikna kabiliyeti yüksek, düşüncelerini etkili bir biçimde başkalarına aktarabilen, zamanı iyi kullanabilen, sabırlı ve sorumluluk sahibi kişiler olması gerekir. Reprezant-İlaç Tanıtım Elemanları, zamanlarının büyük bir kısmını seyahat ederek geçirirler. Tanıtım için hastaneye, eczaneye veya bir doktorun yanına giderek genellikle kapalı ortamlarda bulunurlar. Bazen de çalıştıkları firmada büro ortamında görev yaparlar. Reprezantlar çalışırken doktorlarla, eczacılarla, meslektaşlarıyla ve çalıştığı firmadaki elemanlarla iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünde verilmektedir. Bölüm, ülkemizde uygulamaya yeni başladığından en az lise mezunu olan kişiler de mülakattan geçirilerek başarılı olurlarsa ilaç firmalarının açtığı kurslara katılma hakkını elde ederler. Kursları başarıyla tamamlayan kişiler reprezant olarak göreve başlarlar.

Sürekli gelişen ilaç sektöründe iyi eğitimli ilaç tanıtım elemanlarına her zaman ihtiyaç duyulmaktadır

Benzer Meslekler;

  • Eczacı
  • Pazarlamacı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.