Rusya Askeri Gücü Ne Kadar? Olası Rusya Türkiye Savaşını Kim Kazanır? Rusya Asker Sayısı Ne Kadar?

Rusya Askeri Gücü Ne Kadar? Olası Rusya Türkiye Savaşını Kim Kazanır? Rusya Asker Sayısı Ne Kadar?
Rusya Türkiye savaşı çıkarsa bu savaşı askeri ve teknolojik açıdan hangi ülke kazanabilir? Rusya askeri gücü ne kadar? Rusya Federasyonu'nun asker sayısı ne kadar? işte detaylar.

Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Rusya Federasyonu'nun resmi ordusudur. Hava kuvvetleri, kara kuvvetleri, deniz kuvvetleri, stratejik füze kuvvetleri ve hava savunma kuvvetleri olarak beşe ayrılır. Rus ordusu dünyanın en güçlü ordularından biridir. 400 bin'e yakın personeli vardır. Büyük çoğunluğu Sovyet döneminden kalma olmakla birlikte modern uçak, tank, gemileri de bulunmaktadır.

Son verilere göre 142 milyon nüfusu olan Rusya Devleti’nin askeri gücü hakkında açık kaynak bilgileri paylaşılmaktadır. Rusya mali bütçesinin büyük kısmını askeri silahlanmaya ayırmaktadır. Rusya’nın savunma bütçesine ayırdığı miktar 61,2 milyar dolar civarındadır. Dünyanın en büyük 2. askeri gücü olan Rusya’nın yaklaşık askeri gücü şöyledir.

Asker Sayısı: Aktif asker sayısı 760 binin üzerindedir.

Yedek Asker Sayısı: 2.6 milyon civarında.

Tank Sayısı: 15.676 tankı vardır.

Topçu Gücü: 4700 civarındadır.

Zırhlı Savaş Araçları: 33000 civarındadır.

Savaş Uçağı Sayısı: 800 civarında savaş uçağı vardır. 120 civarında savaş helikopteri vardır. (Bu sayıya nakliye uçakları, eğitim uçakları ve savaş helikopteri olmayan helikopterler dahil değildir.)

Savaş Gemisi: 360 savaş gemisi bulunmaktadır.

Uçak Gemisi sayısı: 1 adet

Denizaltı sayısı: 66 adet

Rus füzeleri: Havadan havaya muharebe füzeleri AAM’ler, havadan karaya taaruz füzeleri, hava savunma füzeleri, karadan / gemiden gemiye karşı füzeleri, tanksavar füzeleri, kısa menzili balistik füzeleri, karadan karaya füzeleri vardır. Gelişmiş rus füzeleri ve nükleer silahları var.

Suriye'ye gönderilen Rus Hava Kuvvetlerinin tamamının mikrokosmosu kadar.

Rusya Askeri Gücü


CNA Corporation'da görevli ABD merkezli analist Michael Kofman'ın da belirttiği gibi Rusya'nın Lazkiye'de konuşlu 34 sabit kanatlı uçağı var. Filoda 12 adet Su-25, 12 adet Su-24M2, 4 adet Su-30SM ve 6 adet Su-34 bulunuyor.

Kofman bana, bu askeri kapasitenin 'Sovyet savaş uçaklarının eski jenerasyonunu ve aynı zamanda Rusya'nın çok fonksiyonlu en modern yeni jenerasyonunu temsil ettiğini söyledi.
Havadan havaya saldırı

Kofman, Su-25 modelinin Rusya'nın Çeçenistan ve Rusya-Gürcistan savaşlarında kullanılan yakın hava desteği ve vuruş platformu sağladığını ifade ediyor.

Yakın destek konusunda güçlü olan bu tip savaş uçakları, Suriye'deki savaşta yaygın kullanılan, omuzdan ateşlenen uçaksavar füzelere (MANPADS) karşı zayıf kalabilir.

Kofman Su-24M2 tipi uçaklara ilişkin de şunları söylüyor:

"Su-24M''ler, Sovyet döneminde modernleştirilmiş ve çeşitli saldırı görevlerinde kullanılan nispeten eskimiş taktik bombardıman savaş uçaklarıdır."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.