Salavat dualarında Allah’tan neler istenmektedir

Salavat dualarında Allah’tan neler istenmektedir
Salavat dualarında Allah’tan (c.c.) neler istenmektedir, bu duaların anlamları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Salavat, destek olmak anlamına gelmektedir. Bu destek iki şekilde gerçekleşir. Biri kavli yani sözlü olarak, diğeri de fiili yani ameller olarak gerçekleşir. Salavat, Peygamberimize (s.a.v.)’e getirilmektedir. Ona, ashabına, ailesine ve Allah’a dua içermektedir.

Selam, barış ve esenlik anlamına gelen bir duadır. Salavat da Peygamberimize selam, ailesine selam, ashabına selam bulunur. Bununla beraber Allah için Allah’a hamdedilir, nimetlerine de şükredilir. Salavat getirmek, çok faydalı bir iş ve aynı zamanda duadır. Her gün belli zamanlarda aralıklı aralıksız salavat getirmek gerekir. Salavat getirmek çok sevaptır.

Salavat Ne Zaman Getirilir?

Salavat, Hz. Muhammed’in (S.A.V) isminin duyulmasında, yazılmasında ve okunması sırasında saygı göstermek amacıyla okunmaktadır. Salavat kelimesi Salat kelimesinin çoğulu olarak belirtilmektedir.

Salavat Nasıl Getirilir & Salavatın Anlamı Nedir?

Salavatın getiriliş şekli ve anlamı aşağıdaki gibidir;

Salavat Getirme ( En Kısa Hali) : “Âllâhümme salli alâ Muhammed.”

Salavat Anlamı Nedir: “Allâh’ım, Efendimiz, büyüğümüz Muhammed’e, salatu selam eyle.” demektir.

Salavat Çeşitleri Neledir?

İşte, Salavat getirmenin diğer türleri…

  • “Allahümme salli alâ Muhammed”
  • “Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed”
  • “Sallallahü aleyhi ve sellem”
  • “Essalâtü vesselâmü aleyke yâ Rasulallah”

Salavat Duası Okunuşu, Anlamı, Türkçe ve Arapça Yazılışı

Salavat çeşitleri çoktur ancak en bilinenleri Salli ve Barik Duaları içerisinde geçmektedir. Bu dualar Salavat duası olarak da zaman zaman adlandırılmaktadır. İşte, Salavat Duaları;

Salavat Duası: "Allahümme salli alâ Muhammed'in ve alâ âli Muhammedin, kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim, inneke hamîdun mecîd."

Salavat Duası Anlamı: Salli Duası"Allah'ım! Muhammed'e ve ailesine rahmet kıl, tıpkı İbrahim'e ve ailesine rahmet kıldığın gibi. Sen övülmeye lâyıksın, şerefi yücesin."

Salavat Duası: "Allahümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed, kemâ bârekte alâ İbrahim'e alâ âli İbrahime, inneke hamîdun mecîd."

Salavat Duası Anlamı: "Muhammed'i ve ailesini mübarek kıl, tıpkı İbrahim'i ve ailesini mübarek kıldığın gibi. Sen övülmeye lâyıksın, şerefi yücesin." (bk. Buhârî, da'avât 33: Müslim, salât 66-68)

Salavat Getirmenin Faziletleri

Salavat getirmenin bazı faziletlerini sizler için bir araya getirdik. İşte, salavat getirmenin faziletleri

  • Günahları affedilmesine vesile olmaktadır.
  • Kıyamette Hz. Muhammed (S.A.V) onun yanında olur.
  • Her salat getirenin ismi Peygamber Efendimiz (S.A.V)e iletilir.
  • Al­lâh Te­âlâ’nın rah­me­ti­nin üze­ri­mi­ze in­me­si­ne ve­sî­le­dir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum