Salavat getirmek ifadesini daha önce hiç duydunuz mu

Salavat getirmek ifadesini daha önce hiç duydunuz mu
Salavat getirmek ifadesini daha önce hiç duydunuz mu, bu ifade ne anlama gelmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Salavat, destek olmak anlamına gelmektedir. Bu destek iki şekilde gerçekleşir. Biri kavli yani sözlü olarak, diğeri de fiili yani ameller olarak gerçekleşir. Salavat, Peygamberimize getirilmektedir. Ona, ashabına, ailesine ve Allah’a dua içermektedir.

Salavat getirmek, bir deyimdir. Bu deyim dini bir kavram olarak kullanılmaktadır. Toplumda insanların diline bu şekilde yerleşmiştir. Aslında dua etmek, Peygamberimize  dua etmek, onun sevgisini yaşamak, Allah’a kulluk için dua etmek anlamlarına gelmektedir. Salavat getir deyince, akla Peygamber a.s. gelmektedir. Ona selam etmek, ashabına ve ailesine dua etmek dini bir konudur.

Dinimizde salavat getirmek ifadesinin sürekli olarak namazlarda çevremizde duyarız. Salavat getirmek “Allahüme salli âla seyyidina Muhammedin ve âla ali seyyidina Muhammed ile Sallallâhu aleyhi ve sellem salavat getirmek sözleri olarak kabul edilmektedir.

İslam dininde salavat getirmek Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’i ve onun Soyundan gelenlere selam göndermek saygı ve sevgimizi göstermek amacıyla büyük bir önem taşımaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

54
55
53
54
54
53
56
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum