Şerefiye ne demek

Şerefiye ne demek
Şerefiye ne demek, şerefiye anlamı nedir, peki şerefiye ne anlama gelir. TDK'ya göre şerefiye anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. isim Şerefiye: Bir yer bayındır duruma getirildiğinde çevrede bulunan mülklerin değeri arttığından, sahiplerinden belediyece alınan para.
2. isim Şerefiye: Kooperatiflerde üst katlardaki evlerin veya caddeye bakan evlerin sahiplerinden alınan fazla ücret. 

Yapılan kamulaştırma sonucunda ön tarafa çıkmakla veya herhangi bir biçimde sokağın genişlemesi gibi bir nedenle, değeri artan bina sahiplerinden, eski değerle, yeni değer arasındaki farktan Belediyelerce alınan vergi; bkz. Hava parası

Şerefiye nedir?

Şerefiye genellikle toplu konut ve site yapılarında karşımıza çıkar. Birden fazla aynı tip konutun bulunduğu gayrimenkullerde manzara, cephe, güneş ışı gibi çeşitli sebeplerden dolayı daire fiyatlarının değişmesine şerefiye denir. Şerefiyeyi belirleyen kriterler binadan binaya değişiklik gösterir. Yani bir binada şerefiye kriteri güneş ışığı ve cephesi olurken başka bir binada bu kriter ulaşım ve manzara gibi değişiklik göstermektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
2
0
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.