Sistem Mühendisi ne iş yapar

Sistem Mühendisi ne iş yapar
Araştırmayı seviyorsanız, karmaşık sistemleri analiz edip yeni sistemler tasarlamayı heyecan verici buluyorsanız ilginizi çekeceğinizi düşündüğümüz bu mesleği incelemeye ne dersiniz?

Sistem Mühendisi, teknik, ekonomik, biyolojik, endüstriyel ve politik sistemleri birleştirerek analiz eden, iş dünyasının bütün sektörlerinde oluşan ve oluşturulacak sistemlerin tasarımı, üretimi ve geliştirilmesini maliyet unsurunu da göz önünde bulundurarak gerçekleştiren kişidir.

Sistem Mühendisleri;

• Tasarlanacak olan sistemin amaçlarını ve sistemin elemanlarını belirler,
• Sistemin, firmanın faaliyet planlarına uygunluğunu inceler ve sistemin maliyet hesaplamalarını yapar,
• İletişim sistemi, karar destek sistemi, haberleşme sistemi, üretim sistemi, yönetim sistemi gibi sistemlerin alt sistemlerle, firma çevresiyle ve birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol eder,
• Sistemlerin geliştirilmesi çalışmalarında bulunur,
• Ayrıca zaman zaman firma projelerinin yürütülmesini sağlar.

Sistem Mühendisi olmak isteyenlerin, analiz yeteneğine sahip, şekil-uzay ilişkilerini algılayabilen, kendisini sürekli yenileme gereği duyan, araştırmacı kişiler olması gerekir. Sistem Mühendisleri genellikle büro ortamında oturarak, bazen de fabrikada üretimin yapıldığı yerde çalışırlar. Kişi çalışırken yöneticilerle, meslektaşlarıyla ve firmadaki diğer elemanlarla iletişim hâlindedir.

Mesleğin eğitimi üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Programında verilmektedir.

Sistem Mühendisleri, endüstriyel kurumlar, finans, çevre, sağlık kurumları, ulaştırma ve iletişim işletmeleri gibi çok farklı alanlarda iş bulma olanağına sahiptir. Bu kişiler kamu ve özel kurum ve kuruluşlarının satış yönetimi, proje yönetimi, üretim ve planlama bölümlerinde görev yapabilirler. Ülkemizde sistem mühendisliği çok yeni bir alan olup yeterince tanınmamaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Endüstri Mühendisi
  • Bilgisayar Mühendisi

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 2141.04
Meslek Adı : Sistem Mühendisi(ÜRETİM)
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)
M. Birim Grubu : Endüstri Ve Üretim Mühendisleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.