Siyasi düşünce, tarih boyunca insanların dinî inançları

Siyasi düşünce, tarih boyunca insanların dinî inançları
Siyasi düşünce, tarih boyunca insanların dinî inançlarını nasıletkilemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Siyasi düşünce her zaman mevcut duruma göre değişkenlik göstermiştir. Siyasetin değişken olması ve devre göre farklı kazanımlar içermesi dini inançlardaki değişmezler üzerinde etkili olmuştur. Özellikle Avrupa siyaseti, dinin yaşanmasında kilise merkezli bir düşünce alt yapısı oluşturmuştur.

İslam dünyasında siyaset ve din her zaman birbirini tamamlayan unsurlar olmuştur. Dini değerler ve kurallar ana eksen siyasetin belirlenmesinde etkili olmuştur. Hilafetin varlığı, Müslümanların ümmet olarak bir arada yaşaması konusunda bir siyasi düşünce ortaya koymuştur.

Tarih boyunca siyasi düşüncenin belirleyici rolünü dini inançlar üstlenmiştir. İnsanlar dinlerine bağlı olarak yaşamış ve ona göre bir hayat düzeni ortaya koymuşlardır.

Siyasi düşünceler insanların dini inançlarını etkilemiştir. Siyasi düşünceler belirli bir dinî yorumun öne çıkarılması, diğer yorumların görmezden gelinmesi veya kişilerin kendi siyasi düşüncelerini desteklemek için dini inançları etkilemiştir.

Siyasi düşünce insanlara yaşadıkları ortamı değiştirerek, baskı kurarak dini düşünceleri etkilemiştir. Bu etkileme siyasi düşüncenin dine olan bakış açısına göre şekillenmiştir.

Bazı siyasi düşünceler dini bir rakip görerek yok sayar ve insanları bu tarzda yaşatmak isterken, bazı düşüncelerde dine kendi siyasi düşüncelerini kuvvetlendirmek adına sahip çıkmıştır. Siyasi düşüncelerin dine olan olumlu veya olumsuz etkilerini azaltmak için laik bir demokratik ortam sunulmuştur.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.