Stresin günlük yaşama etkileri

Stresin günlük yaşama etkileri
Stresin günlük yaşama etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Stres en büyük sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Stres insanların sinir ve hormon sisteminin etkilenmesine neden olur. Bu da insanların hayatında hastalıkların yaşanmasına neden olur. Bu hastalıkların belli bir nedeni olmamakla birlikte stres baş neden olarak gösterilmektedir.

Stresin günlük hayatımıza etkileri, öfkelenme, sinirlenme, heyecanlanma, içe kapanma durumu, çevreye zarar verme, kendine zarar verme, kan değerlerinde anormallik olarak yaşanabilir. Stres insanların hayatının bir parçası haline gelmiştir. Stres kaynaklı olarak evlilikler de yıkılmakta, insanlar da işsiz kalmaktadır. Bunların önüne geçmek için insanların ruhsal olarak rahatlama yöntemlerini denemeleri ve tıbbi destek almaları gerekmektedir.

Stresin Günlük Yaşantımız Üzerindeki Başlıca Olumsuz Etkileri Şunlardır;

Stresin günlük yaşantımız üzerinde birçok olumsuz etkileri bulunmaktadır. Bu olumsuz etkileri şunlardır.

  • Kaliteli bir sosyal çevremizin olmasını engellemektedir.
  • İş ve sosyal yaşantımızı ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir.
  • İkili ilişkilerde başarısız olmamıza yol açmaktadır.
  • Kafamızın devamlı olarak karışık olmasına yol açmaktadır.
  • Aile fertlerinin de olumsuz yönde etkilenmesine neden olmaktadır.
  • Genel psikolojimizin bir müddet sonrasında yıpranmasına neden olmaktadır.
  • Etkisini uzun süreler devam ettirdiğinde depresyona yakalanmamıza neden olabilmektedir.

Görüldüğü üzere stres yaşantımızı nasıl etkiliyor sorumuzun cevapları oldukça fazladır. Stresin başlı başına bir sağlık sorunu olduğunu belirten uzmanlar günümüzün en belirgin sorunlarından olan stres faktörünün bireylerin yaşantılarında etkin olmaması açısından bazı önlemlerin alınmasında da büyük faydaların bulunduğunun altını çizmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.