Su aboneliği nasıl olunur?

Su aboneliği nasıl olunur?
Bu yazımızda sizlere Su aboneliği nasıl alınır – iptal edilir? Gerekli evraklar nelerdir konusunda bilgiler vereceğiz.

Su aboneliği başvurusu bir eve taşınırken yapılması gereken en önemli aşamalardan biridir. Çünkü eve taşındığınız anda evinizi temizlemek için su sizin işinize çok yaracaktır. Bunun için eve taşınmadan önce elektrik aboneliğinizi yaptırırken mutlaka su aboneliğinizi de yaptırmalısınız. Su aboneliği başvurusu için dairenin bulunduğu adrese ait ilgili belediye ve su kanalizasyon idaresine giderek başvuruda bulunmalısınız. Su başvurusu için müdürlük tarafından söylenen evrakları doldurmalısınız. Ve başvuru dilekçesini yazmalısınız. Daha sonra kurum size dilekçe numarası verir. Adresinize teknik ekip gelir. Sayaç ve tesisatın kontrolünü yapar. Sorun çıkmazsa görevliler dilekçe numarası verir. Daha sonra abonelik için 330 lira, teminat bedeli için 140 lira yatırırsınız. Adresinize görevli gelir ve suyunuz bağlanır.

Su Aboneliği Yapılırken Gereken Belgeler:

  • İlgili belediyelerden alınmış yapı iskânı belgesi.
  • Daireye ait tapu belgesi veya kiracı iseniz kira sözleşmesinin örneğini götürülmelidir.
  • Su ve kanal katılım makbuzu sureti.
  • Başvuruyu yapacak kişinin kimlik belgesi.(TC kimlik numarası bulunmalı)
  • Numarataj krokisine ait belgenin aslı veya fotokopisi.

Not: Teminat bedeli su aboneliği iptali sırasında güncel fiyat üzerinden su aboneliği üzerinde bulunan kişiye iade edilir. Bağlı olduğunuz İSKİ-ASKİ şube müdürlüğüne müracaat ederek aboneliğinizi iptal edebilirsiniz. Tabi çalışma saatlerine de dikkat etmeniz gereklidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.