Tarlaya saban, sürüye çoban atasözünün anlamı

Tarlaya saban, sürüye çoban atasözünün anlamı
Tarlaya saban, sürüye çoban anlamı nedir, tarlaya saban, sürüye çoban ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Tarlaya saban, sürüye çoban anlamı şu şekilde :

Bu atasözünce kısaca anlatılmak istenen konu; Bir tarla iyi sürülür ve işlenirse istenen ürünü verir. Sabanın girmediği tarla kısa bir süre sonra yozlaşıp çoraklaşır, ekilemez olur. Bunun gibi bir sürüden de verim bekleniyorsa, onu iyi bir çobana teslim etmelidir. Çünkü iyi bir çoban, sürünün nerede besleneceğini, bakımının nasıl yapılacağını bilir.

Tarlayı ekime elverişli, verimli hale getirmek için onu sürecek tarım araç ve gereçlerine ihtiyaç duyulur. Bir sürünün iyi beslenmesi ve korunması da ancak çobanla mümkündür. Bir işi verimli olarak çalıştıracak bir yöneticiye her zaman ihtiyaç duyulur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.