Taylasan nedir?

Taylasan nedir?
Bu yazımızda sizlere taylasan nedir, 70.000 Taylasanlı kimler kkonusunda bilgiler vereceğiz.

TAYLASAN NEDİR?
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in hadislerinde ifade edilen Taylasan, başa sarılan sarığın omuzlar üzerine salıverilen kısmıdır. Ünlü İslam âlimi Süyûtî Hazretleri, yuvarlak taylasan Yahudi kıyafeti olsa bile sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in daha farklı tipte taylasan giydiğini ifade etmiştir. Görüşünü ispat etmek için de El-Ehâdîsü’l-Hisân Fî Fazli’t-Taylasan adlı bir risale yazmıştır.

Ahirzaman, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in hadislerinden anlaşılacağı üzere birçok fitnenin ve karışıklığın yer alacağı ve dünya hayatında meydana gelecek (ya da gelmiş) olayların sadece bir kez vuku bulacağı son zaman dilimini ifade eder. Hicri 13. Asrın müceddidi Bediüzzaman Said Nursi hazretleri, bu dönemi anlatırken vaktin şiddetini göz önüne alarak “yirmi kişiden bir kişiye bile güvenilmez” (Kastamonu Lahikası, sf. 86) demektedir.

İşte, içinde bulunduğumuz bu zamanda Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) yetmiş bin âlimin deccala hizmet edeceğini ve çok çok dikkatli olunması gerektiğini ifade etmiştir. Nitekim Hz. Muhammed (sav) bir hadis-i kutsi’de şöyle söylemiştir:

“Ahir zamanda bir grup insan türeyecek bunlar din ile dünyayı talep edecekler. İnsanlara karşı yumuşak (dindar dünyayı terk etmiş) görünmek için koyun postuna bürünürler. Dilleri şekerden tatlıdır, kalpleri ise canavarların kalbi gibidir. Allah onlara şöyle der:
- Bana karşı laubalilikte mi bulunuyorsunuz? Şanıma ve azametime yemin ederim ki Ben onlara kendilerinden (çıkaracağım) öyle bir fitne göndereceğim ki (değil fiilen fenalıklar işleyenler) içlerindeki iyiler bile şaşkına dönecekler. Ne def edebilecekler, ne de ondan paçalarını kurtarabilecekler.”
(Kütüb-i Sitte, Cilt:13, Sayfa: 457)

Bu esrarengiz kişileri haberdar edip Müslümanları dikkatli olmaları konusunda uyaran sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in hadisleri şöyledir;

1. Deccal Ispahan (isfahan) Yahudilerinden çıkacaktır. Onunla beraber başlarında sarıklı yetmiş bin (Müslüman görünümlü) Yahudi vardır. (Mevsuatu’s Sunne, El-kütüb’s-Sitte ve Şüruhuha 22, Müsnedu, Ahmed B. Hanbel 3-4, Tunus: Daru Sahnun, 1992. c.22. sf.224)

2. İsfahan Yahudilerinden taylasanlı yetmiş bin kişi deccalın ardından gider. (Sahih-i Müslim, c.8, sf.500)

3. Ümmetimden başları sarıklı 70 bin kişi deccal’a tabii olacaktır. (Ebu Bekir Abdürrazzak b. Hemmam, Abdürrazzak es San’ani , El Musannef, XI, sf.393)

Kaynak : https://www.islambirligi.org.tr

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.