Tezyinatcı mesleği nedir

Tezyinatcı mesleği nedir
Cama renk renk, motif motif görsellik katmak, hayal gücünüzü camayansıtmak size ilginç geliyor mu? Haydi bu mesleği okuyun o zaman.

Geleneksel ve artistik desenleri bilgisayar ya da elde hazırlayarak cam üzerine el dekoru, cam süsleme ve tezyin uygulamaları ile cam boyalarını kullanarak cam üzerine süsleme yapan kişidir.

Tezyinatcılar;

• Üreteceği ürünleri tasarlar,

• Yapılan tasarımları kâğıt üzerinde renklendirir,

• Geleneksel artistik desen hazırlar,

• Cam üzerine el dekoru yapar,

• Cam üzerine süsleme yapar,

• Tezyin uygulamaları yapar,

• Sırlama yapar,

• Cam boyaları hazırlar.

Tezyinatcı olmak isteyenlerin, el ve gözlerini eş güdümlü kullanabilen, estetik görüş sahibi, renk ve şekilleri ayrıntılı algılayabilen, dikkatli ve sorumluluk sahibi, gördüklerini zihninde canlandırabilen, tasarım ve görsel yeterliliğine sahip, kendini yenileyebilen, araştırmacı ve yaratıcı kişiler olması gerekir. Çalışma ortamı, gürültülü ve kokuludur. Önlem alınmadığı takdirde cam kesmesiyle karşılaşılabilir.

Mesleğin eğitimi, yeterli müracaat olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinin seramik cam teknolojisi alanı Tezyinat dalında kalfalık ve ustalık eğitimi şeklinde verilmektedir.

Tezyinatcılar, seramik fabrikaları (karo, fayans, porselen, sıhhi tesisat, çini), seramik atölyeleri (çini, alçı kalıp, serigrafi, sır üstü dekorlama, seramik döküm, sanat atölyeleri), cam fabrikaları, cam atölyeleri (vitray atölyeleri, tezyinat atölyeleri, cam indirme atölyeleri, sıcak cam şekillendirme atölyeleri) gibi yerlerde çalışabilirler.

Benzer Meslekler

Cam Süsleyicisi
Çinicilik Teknisyeni

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.