Tıp Mühendisi ne iş yapar

Tıp Mühendisi ne iş yapar
Fen konularında başarılı olduğunuzu düşünüyorsanız, insanların tedaviedilmesinde kullanılan tıbbi cihazları tasarlamak ilginizi çekiyorsa bumesleği incelemenizi öneriyoruz.

Tıp Mühendisi, tıpla alakalı cihazların tasarımı, üretimi ve işletilmesi, malzemelerin araştırılması, sentezlenmesi ve sistemlerin tasarlanmasıyla ilgili faaliyetlerde bulunan kişidir.

Tıp Mühendisleri, mühendislik ilkeleri doğrultusunda hastalıkların teşhis ve tedavi edilmesinde kullanılacak;

• Yeni teknik ve tıbbi cihazları,

• Biyo malzemeleri,

• Tıp ve biyoloji alanında ihtiyaç duyulan teknolojileri tasarlar, geliştirir, test eder ve uygulanmasını/kullanılmasını sağlar.

Tıp Mühendisi olmak isteyenlerin, şekil ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip, fen alanına ilgi duyan, tasarım gücü kuvvetli, yaratıcı, ayrıntıları görebilen, dikkatli ve sorumluluk sahibi kişiler olması gerekir. Tıp Mühendisleri kapalı mekânlarda çalışırlar. Çalışma ortamları temiz ve sesizdir. Birinci derecede alet ve makinelerle ilgilenirler. Etkileşimde bulundukları kişiler çalıştıkları kuruma göre diğer teknik personel ve sağlık personelidir.

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin mühendislik fakültesinin Tıp Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

Tıp Mühendisliği bölümü, son yıllarda eğitime başladığından henüz mezun vermemiştir. Temel amacı hastanın sağlığını ve yaşam kalitesini arttırmak olan, akademik bilimleri, klinik ve endüstri alanlarını bir araya getiren bu mühendislik dalı hızla gelişmektedir.

Benzer Meslekler;

  • Malzeme Mühendisi
  • Makine Mühendisi
  • Bilgisayar Mühendisi
  • Elektrik-Elektronik Mühendisi

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 2149.14
Meslek Adı : Tıp Mühendisi Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)
M. Birim Grubu : Başka Yerde Sınıflandırılmamış Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları Gereken Minimum
Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

3
1
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.