Toplumumuzdaki Peygamber sevgisini gösteren örnekler nelerdir

Toplumumuzdaki Peygamber sevgisini gösteren örnekler nelerdir
Toplumumuzdaki Peygamber (s.a.v.) sevgisini gösteren örnekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber a.s., sevgisi her şeyin üstündedir. Hadislerde, kim Peygamber a.s.’ı canından çok severse gerçek mümin odur anlamında bilgiler de yer almaktadır. Peygamber a.s.’ın sevgisi bizim toplumumuzda ve kültürümüzde çok özel bir yere sahiptir. Çocuklarımıza Muhammed, Mahmut, Ahmet, Mehmet, Mustafa isimlerini veririz. Onlara Peygamber a.s.’ın hayatını anlatırız.

Yaptığımız her işte Peygamber a.s.’ı örnek alırız. Evlerimize ve iş yerlerimize O’nun a.s. adını, veda hutbesini, kabrinin resmini asarız. Bir iş yaparken O’nun a.s. nasıl yaptığına, neler tavsiye ettiğine ve nelerden uzak durduğuna bakar ve ona göre hareket ederiz. Bu Peygamber a.s. sevgisinden ileri gelir.

Çocuklara en çok Muhammed, Ahmed, Mehmet, Mahmut, Mustafa adlarının verilmesi. Peygamberin sünnetine uymaya çalışmak. Mevlid Kandilinin kutlanması, Kutlu doğum haftasının kutlanması vb.

Kaynak:Eğitim Sistem

500
41
853
33
177
210
92
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.