Turizm İşletmecisi ne iş yapar

Turizm İşletmecisi ne iş yapar
Turizm alanında yönetici olarak çalışmak ilginizi çekiyorsa bu mesleğeait açıklamaları okumanızı öneririz.

Turizm İşletmecisi turizm alanında müşterinin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çeşitli hizmetleri veren otel, lokanta gibi turistik yerlerde yöneticilik yapan kişidir.

Turizm İşletmecisi;

• Sorumluluğu altında bulunan tesisin sevk ve idaresini yapar,

• Otel, motel, tatil köyü gibi sorumluluğu altında bulunan yerlerde çalışacak elemanları belirler ve çalışmaları denetler,

• Müşteriye verilecek hizmetlerin çeşidini ve ödenecek ücreti saptar,

• Müşterilere verilecek hizmetleri planlar,

• Hizmetin sunumunda ortaya çıkan sorunları çözer,

• Müşterilerin şikâyetlerini dinleyerek bunları giderici önlemler alır.

Turizm İşletmecisi olmak isteyenlerin, akademik yeteneğe, sayısal düşünme yeteneğine sahip, insanlarla iyi iletişim kurabilen, başkalarını ikna edebilen, güler yüzlü, temiz, dikkatli, sabırlı kişiler olması gerekir. Yabancı dil bilmek ve yaratıcılık, meslekte başarıyı artırıcı özelliklerdir. Turizm İşletmecileri genellikle kapalı, temiz, bol ışıklı yerlerde çalışırlar. Meslektaşları, diğer çalışanlar, işveren ve müşterilerle iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı iktisadi ve idari bilimler fakültesi ve yüksekokulların Turizm İşletmeciliği ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik programlarında verilmektedir.

Turizm İşletmecileri kamu ve özel sektörde yer alan konaklama tesisleri, seyahat acenteleri ve restoran ya da yiyecek içecek servisi yapılan işletmelerde üretim planlama, proje yönetimi, finansman ve pazarlama gibi alanlarda yöneticilik görevi yaparlar. Kendi işletmelerini kurabilirler. Ayrıca hastaneler, yurtlar ve yiyecek hizmeti veren büyük kuruluşlar, huzur evleri ve turizm finansmanıyla uğraşan kuruluşlarda da iş bulma olanağı vardır.

Benzer Meslekler;

  • Turist Rehberi Tur Operatörü
  • Konaklama İşletmecisi

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.