Uhuvvet nedir

Uhuvvet nedir
Uhuvvet nedir, uhuvvet ne anlama gelir, TDK’ya göre uhuvvet sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Uhuvvet, aynı inanç ve değeri paylaşan kişi ya da gruplar arasındaki manevi birliği ve dayanışmayı anlatan bir tabirdir. İslam, kan bağını ifade eden kardeşlik kelimesinin anlamını, din kardeşliği manasına gelen uhuvvet kavramıyla genişletmiştir. Dolayısıyla maddi anlamdaki kan birliğinin yerini manevi anlamdaki inanç birliği almıştır.

Uhuvvet ismi Kur’an’da geçiyor mu

Uhuvvet Arapça kökenli bir kelimedir. İnsan ismi olarak uhuvvet isminde pek fazla kişi yoktur. Bu isim Kur'an'da geçmemektedir. Ama anlam itibarıyla kardeşlik manasını taşıdığı için kutsal sayılan değerlerden bir tanesini anlatmaktadır.

Tasavvufta uhuvvet kelimesi ne anlama gelir

Aralarında soy, ırk, ülke ve dil birliği olmaksızın Müslümanların kardeş olması anlamına gelen bir ifadedir. Kalpten sevmek ve sevilmek anlamına gelir.

Uhuvvet kelimesi TDK anlamı nedir

Uhuvvet kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Uhuvvet, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir. TDK’ye göre uhuvvet kelimesi ise şu anlama gelmektedir: Kardeşlik

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.