Vefa , Rıdvan Biatı ve dostluk kavramlarının anlamı

Vefa , Rıdvan Biatı ve dostluk kavramlarının anlamı
Vefa , Rıdvan Biatı ve dostluk kavramlarının anlamı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vefa kavramı, sevgide ve saygıda süreklilik, bağlılık ve sadakat gösterme anlamına gelir. Kişinin sözüne sadık kalması, sevdiklerini unutmaması ve her şeye güzellikle karşılık vermesi anlamına da gelmektedir.

Rıdvan biatı kavramı, Müslümanlık dini içerisinde gerçekleşen bir olayı simgeler. Olayı kısaca özet geçecek olursak, Hz. Muhammed (sav), Hz. Osman'ın şehit edildiği haberini alınca çok üzüldü, çok hiddetlendi. Kureyş, bu hareketine ek olarak kendilerine Müslümanlar tarafından gönderilen elçiyi de öldürerek barış teklifini tamamen reddetmiş oldular.

Dostluk kavramı, iki insan arasında kurulan, dayanışmaya ve sıkı arkadaşlık, sırdaşlık kavramına dayanan bir ilişkidir. Arkadaşlık kavramının bir üstü olarak nitelendirilebilir.

3800
3546
1954
490
407
482
1655
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum