Yapı zemin ve beton laboratuvarcısı ne iş yapar

Yapı zemin ve beton laboratuvarcısı ne iş yapar
Binaların depreme dayanaklılığını test etmek, binaları güçlendirmek ilginizi çekiyorsa bu mesleğe ait açıklamaları okumanızı öneririz.

Yapı Zemin ve Beton Laboratuvarcısı kentsel dönüşüm projeleri, deprem performans testleri, yaş beton ve demir çekme testleri uygulayan, bina güçlendirme projesi ve zemin etüdüyle ilgili gerekli çalışmaları yapan kişidir.

Yapı Zemin ve Beton Laboratuvarcıları;

• Günlük iş planı yapar,

• Yönetmelik ve standart (TS 500) gereği, şantiyede her bir bağımsız bölüme dökülecek beton numunesini etiketleyerek tutanak haline getirir,

• Numune alma işlemini, her transmikserden ikişer adet olmak üzere beton hacmine göre yapar,

• Şantiyede bekletilen taze beton numunelerini sertleşme aşamasına gelince kür havuzuna koyar,

• Kürlenen numuneleri havuzdan çıkararak basınç dayanım testine tabi tutar,

• Riskli yapıların yapı betonlarından karot numunesi alarak beton basınç dayanım testi uygular. Bu mesleği yapacak kişilerin ekip çalışmasına yatkın, sayısal yeteneğe sahip, sorumluluk duygusu yüksek, programlı çalışmayı seven, teknik malzeme ve cihazların kullanımına özen gösteren, dikkatli ve sabırlı, bir işi planlayabilen ve uygulamaya koyabilen kişiler olması gerekir. Yapı Zemin ve Beton Laboratuvarcıları, büro, laboratuvar ve şantiye hizmetlerinde ekip hâlinde çalışabilir. Genellikle kapalı ortamda görev yaparlar.

Mesleğin eğitimi, mesleki eğitim merkezlerinin inşaat teknolojisi alanı Yapı Zemin ve Beton Laboratuvarcılığı dalında kalfalık ve ustalık eğitimi şeklinde verilmektedir.

Yapı Zemin ve Beton Laboratuvarcıları İnşaat firmaları, mühendislik ve mimarlık büroları, beton santralleri, yapı denetim ve laboratuvarlarında çalışırlar. Kişisel bilgi, beceri ve yeteneğe bağlı olarak meslekte işsiz kalma riski azdır.

Benzer Meslekler;

  • İnşaat Teknolojisi Teknisyeni

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.