Yaşam destek ve tedavi cihazları teknisyeni ne iş yapar

Yaşam destek ve tedavi cihazları teknisyeni ne iş yapar
Yaşam mücadelesinin en kritik evresinde olan insanların tedavilerindeçok önemli olan tıbbi cihazlar ilginizi çekiyorsa bu mesleği okumadangeçmeyin.

Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları Teknisyeni yaşam destek ve tedavi cihazlarına ilişkin kurulum şartlarını kontrol eden, montaj, ilk çalıştırma, bakım, arıza tespiti, onarım ve ölçümleme yapan, cihazların kullanımı konusunda sağlık personeline eğitim veren nitelikli kişidir.

Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları Teknisyeni;

• Yaşam destek ve tedavi cihazlarının, destek ekipmanının, dolaşım ve solunum cihazlarının kurulum ve ölçümleme şartlarını kontrol eder, yetki dâhilinde bu cihazların arızalarını tespit eder ve giderir,

• Cihazların bilgisayar ve ilgili çevre birimleriyle bağlantılarını ve yazılım güncellemelerini yapar,

• Medikal gazları ayırt eder ve gaz hat arızalarını tespit eder,

• Teknik şartnameleri hazırlar,

• Alana özgü iş güvenliği tedbirlerini alır,

• Malzeme temin ve araştırması yapar,

• Acil servis ve hasta nakil araçları biyomedikal donanımları ve iş akışını düzenler.

Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları Teknisyeni olmak isteyenlerin, yazılı ve sözlü anlatım yapabilen, sabırlı, düzenli, ekip içinde çalışabilen, sayı ve şekiller arasındaki ilişkiyi algılayan, el ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen, dikkatli, sorumluluk sahibi, mekanik konulara ilgili, hızlı çözüm üretebilen, yorum ve analiz yeteneği olan, iletişimi kuvvetli kişiler olması gerekir. Meslek sahipleri ameliyathanelerde, yoğun bakım odalarında, teknik servis birimlerinde ya da firma atölyelerinde çalışırlar. Mühendisler, teknikerler, operatörler, sağlık personeli, hasta ve hasta yakını, müşteriler ve diğer çalışanlarla iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanı Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları dalında verilmektedir.

Mezunlar özel veya devlet hastanelerinin biyomedikal ünitelerinde, teknik servis ya da ölçümleme birimlerinde, biyomedikal cihaz üretim firmalarında, ameliyathane ve yoğun bakım birimleri ile diyaliz gibi yaşam destek ve tedavi cihazlarının satış veya servisini yapan firmaların teknik servis birimlerinde, özellikle uzmanlaştıkları cihazların bakım ve kontrolünden sorumlu eleman olarak çalışabilirler

Benzer Meslekler

  • Tıbbi Görüntüleme Sistemleri Teknisyeni
  • Tıbbi Laboratuvar ve Hasta Dışı Uygulama Cihazları Teknisyeni

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 3211.27
Meslek Adı : Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları Teknisyeni Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Sağlık İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Tıp Teknisyenleri Ve Eczacılık Teknisyenleri
M. Birim Grubu : Tıbbi Görüntüleme Ve Tedavi Edici Cihaz Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi) 

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.