Yeminli mali müşavir ne iş yapar

Yeminli mali müşavir ne iş yapar
Sayısal yeteneğinize güveniyor ve ayrıntıları fark edebilirim diyorsanızseverek yapabileceğiniz bu mesleği okumanızı öneriyoruz.

Yeminli Mali Müşavir, kişi ve şirketlere ait işletmelerin muhasebe sistemlerini kuran, geliştiren, muhasebe, finans ve mali konularda belgelere dayanarak inceleme ve denetim yapan, mali tabloların ve beyannamelerin yasa ve yönetmelik hükümleri, muhasebe prensipleri ile muhasebe standartlarına uygunluğunu ve hesapların denetim standartlarına göre incelendiğini onaylayan kişidir.

Yeminli Mali Müşavir;

Bu mesleği yapacak kişilerin sayısal düşünme yeteneğine, ayrıntılara dikkat edebilme gücüne sahip, büro işlerinde çalışmaktan ve sayılarla uğraşmaktan hoşlanan, düzenli, sorumlu, sabırlı ve dikkatli kişiler olması gerekir. Yeminli Mali Müşavirler, büro ortamında görev yaparlar. Çalışma koşulları düzenlidir. Kişi çalışırken, zaman zaman işletme sahipleriyle, Maliye Bakanlığı personeliyle, bağlı olduğu meslek kuruluşlarıyla ve meslektaşlarıyla etkileşim hâlindedir.

Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte mezunları, on yıl serbest muhasebeci müşavirlik yaptıktan sonra açılacak sınavı kazanmaları hâlinde Yeminli Mali Müşavir olarak çalışabilirler.

Yeminli Mali Müşavirler yasa gereği muhasebe bürosu açamamakta ve muhasebe bürolarına ortak olamamaktadır. Kendilerine özel yeminli mali müşavirlik bürosu açabilirler. Özel işletmelerde çalışabilirler. Vergi ilişkileri, ticaret, hukuk, finans ve endüstri sektöründe meydana gelen gelişmelerin yarattığı mali ve ekonomik sorunların her geçen gün daha karmaşık hâle gelmesi meslek elemanlarına duyulan ihtiyacı artırmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Noter Vergi Kontrolörü,
  • Hesap Uzmanı
  • Maliye ve Sigorta Müfettişi

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.