Yerel yönetimler meslek elemanı ne iş yapar

Yerel yönetimler meslek elemanı ne iş yapar
Mahallenin sorunları benim sorunum diyecek kadar insanlara yardımetmeyi seviyorsanız ve kanunları, yönetmelikleri, yönergeleri takip etmeyi seviyorsanız bu mesleği incelemelisiniz.

Yerel Yönetimler Meslek Elemanı, belediye ve özel idarelerin çeşitli bölümlerinde üst düzey yöneticilerin yardımcısı olarak çalışan kişidir.

Yerel Yönetimler Meslek Elemanı;

• Kanun, tüzük ve yönetmelikler doğrultusunda vatandaşların dilekçelerini inceler,
• Bu dileklerin karşılanması için üst düzey yöneticilerin verdikleri kararları uygular,
• Bunun için gerekli yazışmaları yapar,
• Yöneticilerin aldığı yöresel, mali veya teknik konulardaki kararları yerine getirir.

Bu mesleği yapacak kişilerin önergeleri algılayıp uygulayabilen, dikkatli, birbirine benzer işleri yapmaktan sıkılmayan, insanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyan kişiler olması gerekir. Yerel Yönetimler Meslek Elemanı genellikle büroda çalışır. Kişi çalışırken amirleriyle, meslektaşlarıyla ve çalıştığı yerdeki diğer kişilerle iletişim hâlinde bulunabilir.

Mesleğin eğitimi, üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının Yerel Yönetimler bölümünde verilmektedir.

Yerel Yönetimler Meslek Elemanı genellikle belediyeler, valilikler ve buna bağlı kuruluşlarda görev alırlar. Yerel yönetimlerde halkla ilişkiler, kamu yönetimi, insan kaynakları konularında iyi yetişmiş elemana ihtiyaç vardır. Yerel yönetimlerin etkinliklerinin artırılmasıyla yetişmiş elemana olan ihtiyaç da artacaktır.

Benzer Meslekler;

  • Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanı

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 3359.15
Meslek Adı : Yerel Yönetimler Meslek Elemanı 
 
M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : İş Ve İdare İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Düzenleyici Devlet İle İlgili Alanlardaki Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları M. Birim Grubu : Başka Yerde Sınıflandırılmamış Düzenleyici Devlet İle İlgili Alanlardaki Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.