Yönetim bilişim sistemleri uzmanı ne iş yapar

Yönetim bilişim sistemleri uzmanı ne iş yapar
Teknoloji, bilişim ve bilgi yönetimi alanlarını bir araya getiren akademikbir alanı merak edenlerin bu mesleği incelemesini öneriyoruz.

Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı bilgisayar sistemleri yoluyla elde edilen bilgileri, yönetim ve işletmede karşılaşılan sorunları gidermek için uygulayan kişidir.

Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanları;

• Hedeflere ulaşmak için kısa ve uzun dönemli planlar oluşturur,
• Yönetim bilişim sistemleri birimlerinde sistemin alt yapısını planlar,
• Sistem için gerekli donanım, yazılım ve personeli belirler ve bunların teminine çalışır,
• PC bilgisayar sistemini ve gerektiğinde Network ağ sistemini kurar,
• Sistemlerin çalışması sırasında karşılaşılan sorunları ve eksiklikleri saptayarak çözüm yolları bulur ve teknolojideki gelişmeleri izleyerek donanım ve yazılımları güncelleştirir.

Bu mesleği yapacak kişilerin genel olarak matematiksel düşünme ve analiz yeteneğine sahip, bilgisayara ilgi duyan, bir işi planlayabilen, başkalarını etkileyebilen, dikkatli ve sabırlı kişiler olması gerekir. Bu meslekte genellikle büro ortamında masa başında çalışılmaktadır.

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı fakülte ve yüksekokulların Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde verilmektedir.

Mezunlar işletme ve resmi kuruluşların bilgi işlem merkezlerinde, sistem geliştirme birimlerinde, proje geliştirme bölümlerinde, yazılım şirketlerinde ve danışmanlık bürolarında görev yapabilirler. Bu kuruluşlarda sistem analisti ve tasarımcısı, programcı, proje yöneticisi, IT uzmanı, satış ve pazarlama yetkilisi, insan kaynakları uzmanı gibi pozisyonlarda çalışabilmektedirler.

Yönetim Bilişim Sistemlerinin Geleceği

Geleceğin Mesleği olarak adlandırılan Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, Avrupa’da yaygın olsa da ülkemizde daha yeni yeni tanınmaya ve ilgi görmeye başlamıştır. Bu nedenle büyük kurum ve kuruluş firmalarında ve devlet dairelerinde MIS (Management Information System) uzmanlarına duyulan ihtiyaçta artmaktadır. İş bulma olanakları da bu sebepten dolayı bir hayli fazladır.

Benzer Meslekler;

  • Bilgisayar Programcısı
  • Bilgisayar Mühendisi
  • İşletmeci

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 2511.06
Meslek Adı : Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları M. Alt Ana Grubu : Bilgi Ve İletişim Teknolojisi İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Yazılım Ve Uygulama Geliştiricileri Ve Analistleri
M. Birim Grubu : Sistem Analistleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.