Yüzük hangi parmakta hangi anlamı taşıyor

Yüzük hangi parmakta hangi anlamı taşıyor
Kadınların hayatında yüzüğün yeri bambaşka. Hele bir de bu yüzük nişan yüzüğüyse bakışlar daha da bir derinleşiyor. Elbette erkekler de yüzük kullanıyor.

Ama çoğu zaman bu yüzük evliliklerinin temsili olandan uzağa gitmeyenler çoğunlukta. Kadın olsun erkek olsun yüzükler her parmağa takılıyor. Peki hangi parmağımıza yüzük takarsak ne anlama gelecek? Biz şimdi buna bakalım...

Yüzük parmağı

Adından belli olacağı üzere zaten kanıksanmış bir şekilde yüzük bu parmağa takılıyor. Ama sağ el parmağınıza takarsanız nişanlı, sol el parmağınıza takarsanız evli olduğunuz anlaşılıyor. Zaten genelde de alyans ve tektaş takılıyor.

Orta ve serçe parmak

Yüzüklerini daha çok orta ve serçe parmakta kullanmayı tercih eden kişilerin güven duyulacak kimseler olduğu düşünülüyor.

İşaret parmağı

İşaret parmağına takılan yüzük, ilgilenenlere bir davetiye olarak takılıyor. Yani özellikle bir kadın işaret parmağına yüzük takmışsa, bu "Şu anda ilişkim yok" anlamına geliyor.

Baş parmak

Antik Yunan çağında baş parmağa yüzük takmak erkeklerin gücü ile ilişkiliydi. Bugün ise bu inanıştan yola çıkarak, baş parmaklarına yüzük takan erkekler gücünü vurgulamak istiyor ve bu erkeklerin özgürlüklerine daha düşkün olduğu düşünülüyor.
 
Kadınlarda ise, o kadının ne kadar inatçı olduğunun göstergesi.

Yüzük parmağına evli olmadan yüzük

Elbette yüzük parmağına yüzük takmak için evli olmak zorunda değiliz. Ama kadınlar evli ya da nişanlı olmadıkları halde yüzük parmaklarında yüzük kullanıyorsa, bu genel olarak kendisini korumak için yaptığı bir hareket olarak biliniyor.
 
Bir de bunun dışında evlenme isteğiyle de takıyor olabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.