Ziraat Mühendisi (Bitkisel Üretim) ne iş yapar

Ziraat Mühendisi (Bitkisel Üretim) ne iş yapar
Fen bilimlerinde başarılıysanız, toprak ve bitkilerle uğraşacağım birmesleğim olsun diyorsanız meraklısını bekleyen bir meslek daha.

Ziraat Mühendisi (Bitkisel Üretim), iyi kaliteli tahıl, sebze, meyve, endüstri ve süs bitkilerinin bilimsel ve ekonomik yöntemlerle yetiştirilmesi alanında çalışan kişidir.

Ziraat Mühendisleri (Bitkisel Üretim);

• Bulunduğu yörenin toprak analizini yapar, toprağın verimini artırıcı önlemler alır,
• Çeşitli bitkilerin yetiştirilmesi için uygun toprağı belirler,
• Tohumların ekilmesi, fidelerin/fidanların dikilmesi, gübrelenmesi, ilaçlanması ve ürünün toplanmasıyla ilgili zamanı ve yöntemleri belirler,
• Toplanan ürünün sınıflandırılması, korunması, depolanması, ambalajlanması ve pazarlanmasıyla ilgili yöntemler geliştirir,
• Bitkilerin hastalıklardan ve zararlılardan korunması, türlerinin iyileştirilmesi, kalite ve verimliliğinin artırılması için araştırma yapar,

Ziraat mühendisliğinin bitkisel üretim alanında eğitim görmek isteyenlerin, fen bilimlerine (özellikle kimya, biyoloji alanına) ilgili ve bu alanda başarılı, inceleme, araştırma merakına sahip, açık havada çalışmaktan zevk alan, insanlarla kolay iletişim kurabilen kişiler olması gerekir. Ziraat Mühendisleri hem kapalı laboratuvar ortamında hem de açık arazide çalışırlar. Arazide çalışırken tozlu, çamurlu, soğuk veya sıcak bir ortamda bulunabilirler.

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı Ziraat Fakültelerinin Bitkisel Üretim bölümünde verilmektedir.

Meslek elemanları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı birimlerinde, şeker fabrikalarında, Çaykur, Çukobirlik, Fiskobirlik, Tariş, Antbirlik gibi tarım kuruluşlarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ziraat Bankası gibi kamu kuruluşlarında, konserve fabrikalarında, tohumculuk, fidancılık, çiçekçilik işleriyle uğraşan işletmelerde, danışmanlık bürolarında, ilaç firmalarında, pamuk, fıstık vb. araştırma merkezlerinde, devlet üretme çiftliklerinde ve özel çiftliklerde iş bulma imkânına sahiptirler.

Benzer Meslekler;

  • Biyolog
  • Orman Mühendisi
  • Peyzaj Mimarı
  • Bahçe Bitkileri, Fidan /Fidecilik, Bağcılık Tekniker

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 2132.24
Meslek Adı : Ziraat Mühendisi (Tarım Ekonomisi) 
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Yaşam Bilimleri İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları
M. Birim Grubu : Çiftçilik, Ormancılık Ve Su Ürünleri Danışmanları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.