Ziraat Mühendisi (Hayvansal Üretim) ne iş yapar

Ziraat Mühendisi (Hayvansal Üretim) ne iş yapar
Çevreye ve doğaya ilişkin konulara meraklıysanız özellikle ekonomik değeri olan hayvanların yetiştirilmesinde görev almak istiyorsanız ilginizi çekeceğini düşündüğümüz bu mesleği incelemelisiniz.

Ziraat Mühendisi (Hayvansal Üretim), ekonomik değeri olan hayvanların üretilmesi, ırklarının iyileştirilmesi, bakımı, beslenmesi ve değerlendirilmesi konularında çalışan kişidir.

Ziraat Mühendisleri (Hayvansal Üretim);

• Ürünlerinden yararlanılan hayvanların (inek, keçi, koyun, tavuk vb.) verimliliklerinin artırılması yönünde çalışma yapar,
• Hayvan ırkını iyileştirmek ve damızlık hayvan yetiştirmek, yemlerin besin değerini belirlemek amacıyla araştırma yapar,
• Hayvanların verimliliğini artırıcı yöntemler hakkında üreticileri aydınlatır.

Hayvansal üretimle ilgili Ziraat Mühendisi olmak isteyenlerin, fen bilimlerine (özellikle biyoloji ve kimya konularına) ilgili ve bu alanlarda başarılı, hayvan üretimine ilgi duyan, inceleme ve araştırmaya meraklı, yaratıcı kişiler olması gerekir. Hayvansal üretim alanında yetişen Ziraat Mühendisleri hem açık havada hem de kapalı ortamda (laboratuvar, yem fabrikaları, hayvan yetiştirme çiftlikleri, araştırma merkezleri) çalışırlar. Hayvan yetiştiricileriyle sürekli iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı Ziraat Fakültelerinin Hayvansal Üretim bölümünde verilmektedir.

Ziraat fakültesi (hayvansal üretim) programını tamamlayanlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı çiftliklerde, araştırma merkezlerinde, çeşitli kamu kuruluşu ve işletmeleri ile özel sektöre ait hayvancılık işletmelerinde çalışma olanağına sahiptirler. Ziraat Mühendislerinin büyük bir kısmı kamu sektöründe çalışmaktadırlar. Meslek elemanlarının iş bulma olanakları devletin tarım politikasına göre azalmakta veya artmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Veteriner Hekim
  • Genetik Mühendisi
  • Su Ürünleri Mühendisi
  • Besicilik, Arıcılık, Kanatlı Hayvan Yetiştirme Teknikeri
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 2132.17
Meslek Adı : Ziraat Mühendisi (Hayvansal Üretim) 
 
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Yaşam Bilimleri İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları
M. Birim Grubu : Çiftçilik, Ormancılık Ve Su Ürünleri Danışmanları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.