Ziraat Mühendisi (Tarım Teknolojisi) ne iş yapar

Ziraat Mühendisi (Tarım Teknolojisi) ne iş yapar
Fen bilimlerine ilişkin konuları ilgi çekici buluyorsanız, tarım teknolojisinedir öğreneyim diyorsanız, bu mesleğe ait açıklamaları okumanızı öneriyoruz.

Ziraat Mühendisi (Tarım Teknolojisi), tarım alanlarının belirlenmesi, erozyondan korunması, sulanması, tarımda kullanılan her türlü yapının, makine ve enerji türünün belirlenmesi ve üretiminin projelendirilmesi alanında çalışan kişidir.

Ziraat Mühendisleri (Tarım Teknolojisi);

• Tarım arazisinin yapısını inceler, teraslama, düzeltme işlemlerini planlar,
• Sulama ve fazla suyun süzülmesi için gerekli yapıları planlar,
• Ahır, ağıl, gölet, sera inşaatı için planlar hazırlar, yapımını denetler,
• Tarımsal üretimde kullanılan alet ve ekipmanı tasarlar, üretim sürecini denetler.

Tarım teknolojisiyle ilgili Ziraat Mühendisi olmak isteyenlerin, şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine, mekanik yeteneğe sahip, ziraat ve orman bilimlerinin yanında teknik bilimlere, fen bilimlerine ilgi duyan, açık havada çalışmaktan hoşlanan, ileri görüşlü ve girişimci kişiler olması gerekir. Bu meslekte projeler kapalı ortamda, uygulamalar açık ortamda yapılmaktadır.

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı Ziraat Fakültelerinin Tarım Teknolojisi bölümünde verilmektedir.

Ülkemizde ziraat fakültesi mezunları kendi mesleklerinde iş bulmakta güçlük çekmektedirler. Şu an için birikmiş istihdam fazlası ziraat mühendislerine her yıl yenileri eklenmektedir. Sınırlı da olsa DSİ, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlükleri, Meteoroloji İstasyonları, Harita ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi kuruluşlarla, Tariş, Çukobirlik, Antbirlik gibi tarımsal kuruluşlarda, özel çiftliklerde ve seralarda çalışabilirler. Mezunlar ayrıca topoğrafik bilgilere sahip oldukları için topoğraf olarak da çalışabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Makina Mühendisi

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 2132.16
Meslek Adı : Ziraat Mühendisi (Tarım Teknolojisi) 
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Yaşam Bilimleri İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları
M. Birim Grubu : Çiftçilik, Ormancılık Ve Su Ürünleri Danışmanları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.