2020 fıtır sadakası (fitre) miktarı ne kadar

2020 fıtır sadakası (fitre) miktarı ne kadar
Bu seneki fıtır sadakası (fitre) miktarını ne kadar bu fiyat hangi tarihe kadar geçerlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Rahmet ve bereket ayı mübarek Ramazan’da yardımlaşma ve dayanışmanın en önemli örneği olan fıtır sadakası, yani fitrenin rakamı belirlendi. Din İşleri Yüksek Kurulu bu yılki fitrenin en az 27 lira olması gerektiğini açıkladı.

"Bu yıl ki 2020 yılındaki fitre miktarı 27 liradır. Bu 2020 yılının ramazan ayına kadar geçerlidir."

11 ayın sultanı Ramazan’da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren, sıkıntılarını bir nebze de olsa gideren fitre sadakasının miktarı bu yıl 27 lira oldu. Rakamı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu belirledi. "Bu miktarı belirlerken şuna dikkat ediyoruz karı koca ve bir çocuklu ailenin asgari geçim indirimi dahil eline geçen net miktar nedir. Bu 2430 küsür lira bir rakam. Biz bunu 30’a bölüyoruz. Ramazan 30 gün olduğu için 30’a bölüyoruz. Ve bunu da 3 kişilik bir aileyi hesapladığımız için 3’e bölüyoruz. Tutan rakam yaklaşık olarak 27 lira olduğu için küsüratlı rakamlar vermek uygun olmadığı için 27 lira olarak belirlemiş olduk."

Kaynak:Eğitim Sistem

2
19
2
5
4
3
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.