4. Sınıf SDR İpekyolu Fen Bilimleri Sayfa 124 Cevapları

4. Sınıf SDR İpekyolu Fen Bilimleri Sayfa 124 Cevapları
4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 124 Hazırlık Çalışmaları Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Ayran yapımında kullanılan maddeler nelerdir? Söyleyelim.

Yoğurt ve su. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

2. Mıknatıs tarafından çekilen maddelere örnekler verelim.

Cevap: Demir ataç, demir iğne.

3. Büyüklerimizden reçelin nasıl yapıldığını öğrenelim.

Cevap: Hangi meyvenin reçelini istiyorsak o reçeli alıyoruz. İçine bol miktarda şeker koyup kaynatıyoruz. Ve soğumasını bekliyoruz.

4. Pasta yapımında unun neden elendiğini arkadaşlarımızla tartışalım.

Unun içine karışmış yabancı cisimler var ise onlardan ayıklamak için unu eliyoruz. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

5. Haşlanan sebzeleri sudan ayırmak için nasıl bir yöntem kullanıldığını büyüklerimizden öğrenelim.

Haşladığımız sebzeleri sudan ayırmak için süzgeç kullanıyoruz. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Yemek nasıl yapılır? Yapacağımız yemeğin içinde hangi maddelerin olduğunu öğrenerek arkadaşlarımızla paylaşalım. Yemek nasıl bir madde olabilir?

Cevap: Yapacağımız yemek et kavurma olsun. Önce etleri dikkatli bir şekilde ince ince kesiyoruz. Daha sonra tenceremize yağ koyup yağı kızdırıyoruz. Yağ kızdırdıktan sonra etlerimizi yağın içine atıp kavuruyoruz. 5 dakika kavurduktan sonra yemeği bir tabağa alıyoruz. Yaptığımız yemek katı bir maddedir. Ama içindeki yağ sıvı bir maddedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

89
244
21
12
1
0
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum