9. Sınıf Meb Din Kültürü Sayfa 14 Cevapları

9. Sınıf Meb Din Kültürü Sayfa 14 Cevapları
9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü Sayfa 14 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Konuşalım

Hz. Peygamber Muaz b. Cebel’i (r.a.) Yemen’e vali olarak gönderirken ona “Sana bir dava geldiğinde nasıl hüküm vereceksin?” diye sorar. Muaz “Allah’ın kitabına göre hüküm vereceğim.” diye cevap verir. Hz. Peygamber; “Eğer o konu hakkında Allah’ın kitabında bir bilgi bulamazsan ne yapacaksın?” diye sorduğunda; Muaz da “Resulullah’ın sünneti ile karar vereceğim” der. Hz. Peygamber bu sefer; “Resulullah’ın sünnetinde de yoksa ne yapacaksın?” dediğinde, Muaz “O zaman kendi görüşümle bir karara varacak ve ona göre hüküm vereceğim.” diye görüşünü bildirir. Bunun üzerine Hz. Peygamber, elini Muaz’ın göğsüne koyup “Elçisini muvaffak kılan Allah’a hamdolsun.” buyurarak memnuniyetini dile getirir. (Tirmizî, Ahkâm, 3.)

Yukarıdaki hadise göre herhangi bir meselenin çözümünde İslam dininin temel başvuru kaynaklarını tespit ederek arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • Kur’an-ı Kerim
  • Sünnet
  • İcma: Müçtehitlerin dinî bir hüküm üzerinde birleşmeleridir
  • Kıyas: bir meseleyi, aralarındaki ortak sebep-sonuç bağından dolayı hükmü ayet veya hadisler ile çözülmüş bir konuya benzeterek çözmektir.

İslam dininin temel başvuru kaynakları bunlardır. Bir mesele ile karşılaşıldığında bu kaynaklar esas alınarak bir çözüm üretilir.

4
1
98
1
2
1
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.