Aile bireylerimizle, arkadaşlarımızla, komşumuzla nasıl selamlaşırız

Aile bireylerimizle, arkadaşlarımızla, komşumuzla nasıl selamlaşırız
Eve vardığımızda aile bireylerimizle, okula geldiğimizde arkadaşlarımızla, yolda karşılaştığımız komşumuzla nasıl selamlaşabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sabah, erken kalktım, kahvaltı yapmadan evden çıktım. Ardından sokağın başındaki pastaneden birkaç tane poğaça ve açma aldım. Okula gittim, sırayla okula girmek için sıraya girdim. Birçok arkadaşım gelmişti. Selamlaştık, işlerin nasıl gittiğini sordular. Ne işi olduğunu sordum, evdeki genel durumu soruyorlarmış. Herkesin selamı var, dedim.

Sınıfa doğru yürümeye başladık, diğer sınıflardan arkadaşlarımla selamlaştım, ardından okul müdürü ile selamlaştım. Öğretmenimi uzaktan görüp selamlaştım. Ardından sınıfa geldik. Sırada göremediğim arkadaşlarımla selamlaştım. Daha sonra öğretmenimiz sınıfa geldi, bizimle selamlaştı biz de onunla selamlaştık.

Selamün aleyküm, merhaba, selam, iyi akşamlar, günaydın, iyi geceler kelimeleriyle selamlaşabiliriz.

Kaynak:Eğitim Sistem

238
198
364
47
139
139
139
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.