Akrabalarımızla ilişkilerimizde dikkat etmemiz gereken kurallar

Akrabalarımızla ilişkilerimizde dikkat etmemiz gereken kurallar
Aşağıdakilerden hangisi akrabalarımızla ilişkilerimizde dikkat etmemizgereken kurallardan biri değildir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Aşağıdakilerden hangisi akrabalarımızla ilişkilerimizde dikkat etmemiz gereken kurallardan biri değildir?
A) Maddi ve manevi olarak destek olmak
B) Hataları ve kusurları affetmek
C) Ziyaretlerde bulunmak
D) Her gün görüşmek

Cevap : Her gün görüşmek

Akrabalık, bireyleri, kan bağları, evlilik ya da evlat edinme yoluyla birbirine bağlayan bir ilişkidir. Akrabalık ilişkilerinde, tanım gereği evlilik ve aile söz konusu olsa da, bu kurumlardan çok daha geniş kapsamlıdır.

A) Maddi ve manevi olarak destek olmak

Akrabalarımızın maddi ve manevi olarak yanlarında yer almamız gereklidir. Onlara karşı çeşitli konularda yardımcı olmak ve yanlarında olmak durumundayız. İslam dini bunu emretmektedir. A şıkkımız bu nedenle doğrudur.

B) Hataları ve kusurları affetmek

Her kişi veya her insan hata yapabilir. Kusur işleyebilir. Yanlış yapabilir. Yanlış davranabilir. Önemli olan erdemlilik gösterip, özür dilemektir. Hatayı görmezden gelerek, kişiyi affetmektir. B seçeneğimiz bu neden doğrudur.

C) Ziyaretlerde bulunmak

Akrabalarımızı müsait olduğumuz durumlarda ziyaret etmeli ve halini sormalıyız. Uzakta yer alan akrabalarımızı da telefonla aramalı ve halini sormalıyız. Sürekli olarak ziyaret etmemiz gerekmez. Ama bir sınır içerisinde yapılabilir. C seçeneğimiz de bu nedenle doğrudur.

D) Her gün görüşmek

Akrabalarımızla her gün görüşemeyiz. Çünkü insanların her zaman işleri vardır. İşte çalışabilirler. Rahatsızlıkları olabilir. Bazen insanlar yalnız kalmak isteyebilirler. Akrabalarımızla her gün değil, gerektiği zamanlarda görüşmemiz gereklidir. Bu nedenle D şıkkı yanlıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
1
2
2
62
2
112
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.