Allah ile insan arasındaki ilişkinin dayandığı temel ilkeler

Allah ile insan arasındaki ilişkinin dayandığı temel ilkeler
Allah (c.c.) ile insan arasındaki ilişkinin dayandığı temel ilkeler nelerdir, listeleyiniz.

Allah ve insan arasındaki ilişki temel dini ilişkidir. İslam dininde Allah, kullarıyla kitaplar, peygamberler aracılığıyla iletişim kurar. İnsanların doğru yola sevk edilmesi, iyilik ve adalet için mücadele etmesi için dinin emirlerine uymaları gerekmektedir.

Allah ile insan arasındaki ilişkinin dayandığı temel ilkeler ibadetler ve dualardır. Bu sayede insanlar Allah ile yakınlık kurar ve takva ile yaşamaya devam ederler.

Allah (c.c.) ile insan arasındaki ilişkinin dayandığı temel ilkeler şu şekilde olacaktır;
İbadetler,
Dualar,
Zekat, hac, namaz kılmak, oruç tutmak, sadaka vermek, ana-babaya yardım etmek, mezar ziyaretlerinde bulunmak vb.
gibi çeşitli ibadet çeşitleri ve dualar, Allah (c.c.) ile insan arasındaki ilişkinin dayandığı temel ilkelere örnek verilebilir. İnsanlar, Allah ile ibadetler aracılığıyla iletişim kurarlar. Şöyle ki, insanlar dertli zamanlarında, kötü günlerinde, muhtaç olduğu zamanlarda veya çeşitli durumlarda yüce Allah'a dua eder, ibadet eder ve Allah'tan yardım isterler. Bu durumu da Allah ile insan arasındaki ilişki adı verilmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

762
524
293
57
37
36
718
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum