Allah’ın bir ve tek olduğunu kabul edip ibadeti yalnızca O’nun için yapmak

Allah’ın bir ve tek olduğunu kabul edip ibadeti yalnızca O’nun için yapmak
Allah’ın (c.c.) bir ve tek olduğunu kabul edip ibadeti yalnızca O’nun için yapmak şeklinde tanımlanan kavram hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : “Allah’ın (c.c.) bir ve tek olduğunu kabul edip ibadeti yalnızca O’nun için yapmak” şeklinde tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) İhlas
B) Tevhid
C) Basar
D) Kudret

Cevap : Tevhid

Tevhid birlemek demektir. Allah'tan başka ilah olmadığına inanmak demektir. Bu da La ilahe illallah sözleriyle ispat edilmiş olur.

Tevhid: “Birlemek” “ Allah’tan başka ilâh olmadığına inanmak.” “Lâ ilâhe illâllah sözünü tekrarlamak” manalarına gelir.  Tevhid denilince akla hemen “lâ ilâhe illâllah” kelamı gelir. Bu kelama "kelime-i tevhid" denilir ve Allah’tan başka hak mabut olmadığını ifade eder.

Kaynak:Eğitim Sistem

818
167
455
5
78
186
513
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum