Atatürk’ün cumhuriyeti gençliğe emanet etmesinde gençliğin hangi özellikleri rol oynamış olabilir

Atatürk’ün cumhuriyeti gençliğe emanet etmesinde gençliğin hangi özellikleri rol oynamış olabilir
Atatürk’ün cumhuriyeti gençliğe emanet etmesinde gençliğin hangi özellikleri rol oynamışolabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atatürk, Türk gençliğinin ilerici bütün gelişmelere sahip çıkan, akılcı, bilimsel metodu benimsemiş, Türk inkılâbını ve cumhuriyet ilkelerini savunan, yaşatma uğraşı veren dinamik bir güç olduğuna olan inancı sebebiyle cumhuriyeti gençliğe emanet etmiştir. Gençliğin, Türk inkılâbının fikirlerini ve ideolojilerini benimseyip, gelecek nesillere aktaracak kişiler olması cumhuriyeti gençliğe emanet etmesinde önemli rol oynamıştır.

Atatürk’ün cumhuriyeti Türk gençlerine emanet etmesinde gençlerin geleceğin yetişkinleri olması ve cumhuriyeti en çok onların benimseyip koruyacağına olan inancı etkilidir. Gençler eğitimli, bilinçli oldukça her zaman cumhuriyeti koruma azminde ve karlılığında olacaklardır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.