Bismillâhirrahmânirrahîm ifadesinin anlamı

Bismillâhirrahmânirrahîm ifadesinin anlamı
Bismillâhirrahmânirrahîm ifadesinin anlamı nedir, ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler ve örnek bir soruyu yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Bismillâhirrahmânirrahîm.” ifadesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Allah’ın eşi, benzeri ve ortağı yoktur
B) Allah’tan başkasına ibadet edilmez
C) Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla başlarım
D) Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım

Cevap : Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla başlarım.

Bismillâhirrahmânirrahîm ifadesi, “Rahman ve Rahîm olan Allah’ın adıyla (başlarım)” manasına gelir. Bu ifade bazen kısaca “bismillah” şeklinde de söylenir. Bismillah, “Allah’ın adıyla (başlarım)” demektir.

Besmele, “Bismillahirrahmanirrahim” ayeti mealince Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla, esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla demektir. Besmele, Allah’ı anmaktır. O’nun ismi ile başlamaktır. Sözlük anlamında geçen “besmele çekmek” ise bir işe başlarken “Bismillahirrahmanirrahim” sözünü söylemek anlamına gelmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

279
279
293
280
251
199
162
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.