Camide vaaz verip cemaati dini konularda aydınlatan kişinin oturduğu yüksekçe yer

Camide vaaz verip cemaati dini konularda aydınlatan kişinin oturduğu yüksekçe yer
Camide vaaz verip cemaati dini konularda aydınlatan kişinin oturduğu yüksekçe yerene denir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Camide vaaz verip cemaati dini konularda aydınlatan kişinin oturduğu yüksekçe yere …………denir

 Cevap : vaaz kürsüsü

Vaaz kürsüsü, Camilerde vaaz verilen yere denir. Kürsü, ahşap veya mermerdendir.Genellikle yeri sahının sol köşesidir. Bir merdivenden çıkan imam, kürsüye oturur, önünde mikrofon kuruluysa sesi dış avluya kadar ulaşır. Bazı kürsüler, cemaat safının kesilmesini önlemek için yüksekçe yapılır. Kürsüler büyük camilerde oyma ve kakma işleme sanatlarıyla örülmüştür.Ama bazı imam vaaz vermek için bazıları da ders veya kıssa anlatmak için kürsüye çıkar.

Soru: Camide vaaz verip cemaati dini konularda aydınlatan kişinin oturduğu yüksekçe yere .............denir. Cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) mihrap
B) minare
C) şerefe
D) vaaz kürsüsü

 Cevap : vaaz kürsüsü

Kaynak:Eğitim Sistem

18
6
60
5
3
9
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.