Cemaatle kılınan Namaz ile tek başına kılınan Namaz arasında ne gibi farklar vardır

Cemaatle kılınan Namaz ile tek başına kılınan Namaz arasında ne gibi farklar vardır
Cemaatle kılınan Namaz ile tek başına kılınan Namaz arasında ne gibi farklar vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Namaz, farz olan bir ibadettir. Ferdi ya da cemaatle kılınabilir. Cemaatle kılınması mecburi olan namazlar vardır. Bunlar cuma namazı ve bayram namazı olarak bilinmektedir. Vakit namazları ferdi olarak da kılınabilir. Fakat cemaatle kılınması tavsiye edilmiştir. Cemaatle namaz kılmanın 27 derece daha fazla sevabı vardır.

Cemaatle namaz kılmak, mescit ya da camiye gitmek gerekir. Burada saf olmak ve gelen Müslümanlar ile beraber bir imam eşliğinde imama uyarak namaz kılmak gerekir. Cemaatle namaz kılmak, içinde yaşanılan toplumda birlik, beraberlik, kaynaşma için çok önemlidir. Herkesin birbirinden haberi olur. Bu beş vakit devam eder.

Cemaatle kılınan namazlar, diğer namazlara göre küçük bazı değişiklikler gösterir. Öncelikle cemaatle namaz kılan kişiler bir imama uyarlar. Bunu da niyette belirtirler. Örneğin “Niyet ettim Allah rızası için bugünkü sabah namazının farzını kılmaya, uydum imama.” derler. Cemaatle namaz kılan kişiler, ilk rekâtta sadece Sübhâneke’yi okur, sonra susarlar. Bütün rekâtlarda, ayaktayken başka bir şey okumazlar. Çünkü bu durumda
imamın okuması yeterlidir. Ancak rükûda, secdede ve oturuşlarda söylenmesi gerekli ifadeleri söyler, okunması gereken duaları da okurlar. Cemaatle namaz kılarken her harekette imamı takip etmek, onunla birlikte rükû, secde, oturuş, selam vb. şeyleri yapmak gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

3210
1001
1838
276
271
315
3105
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum