Dağınık bir çalışma odasında yaşanacak zorluklar

Dağınık bir çalışma odasında yaşanacak zorluklar
Dağınık bir çalışma odasında yaşanacak zorluklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yapılan araştırmalara göre, dağınık bir ev hem estetik hem konfor açısından rahatsız edici olmakla birlikte, kişilerin ruh hallerini de kötü yönde etkilemekte. 

Dağınık bir evde ders çalışmak veya kitap okumak, düzenli bir ortama göre oldukça zordur. Etrafınızı saran dağınıklık konsantre olmanızı zorlaştıracak ve zaman kaybına sebep olacaktır. İşinizi yaparken, bir şeyler bulmanız gerektiğinde ve onlara ulaşamadığınızda yaşayacağınız stres de cabası. Bazı araştırmalara göre, kişilerin evlerinin durumu, aslında zihinlerinin bir yansıması haline geliyor. Düzenli bir yaşam alanına sahip kişiler, işlerinde çok daha başarılı oluyor. Dağınık bir evde ise etrafta sürekli dikkat dağıtıcı nesneler olduğu için başlanan işi bitirmek imkânsız hale geliyor. Üstelik dağınıklıkla başa çıkmaya çalışmak, diğer önemli işleri kaçırmaya sebep oluyor.

Evde yaşayan her birey evin temiz ve düzenli tutulması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.
Uyandıktan sonra yatağını toplamalı, yemek yedikten sonra sofrayı kaldırmalıdır. Tuvalet, banyo ve lavaboların
temizliğine dikkat etmelidir. Evin temizliği konusunda büyüklere yardımcı olunmalıdır. Kitaplar, defterler, giysiler
düzenli bir şekilde yerine konulmalıdır. Aile bireylerinin düzenli ve tertipli olması onlara kolaylık ve rahatlık sağlar. Ayrıca kapı önünün temizlenmesi ve çöplerin zamanında atılması evimizin çevresini güzelleştirir. Herkes kendi evinin önünü temizlediği takdirde tüm sokaklar tertemiz olur. Hz. Muhammed (s.a.v.) “Evlerinizi ve civarını temiz tutunuz.” (11 Tirmizî, Edeb, 41.) buyurarak bu konuda Müslümanların gereken özeni göstermelerini istemiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
1
1
3
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.